Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Κομισιόν είναι έτοιμη να τις συζητήσει, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφερόμενος στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επεσήμανε πως κατά την «τελευταία προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» το περασμένο Σαββατοκύριακο για συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αν και ακολούθως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

Ακολούθως την ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέλαβε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπρέιτχαρντ, η οποία εστίασε στο ζήτημα του ασφαλιστικού και επεσήμανε πως οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη», τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα».Είπε επίσης ότι η πρόταση των δανειστών ήταν να μειωθούν οι δαπάνες για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά πρότεινε μείωση της συνολικής δαπάνης του ασφαλιστικού κατά 0,4%.