Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- Καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο, από σήμερα το απόγευμα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στη Θράκη και πιθανόν την Ανατολική Μακεδονία που θα συνοδεύονται απόχαλαζοπτώσεις ενώ από αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Σήμερα το απόγευμα καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη και πιθανόν την ανατολική Μακεδονία που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι. Αύριο Τετάρτη από το απόγευμα θα σημειωθούν στη Μακεδονία και την Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία ίσχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα σημειώνονται κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το κεντρικό Αιγαίο όπου θα υπάρξει χαλάζι και δυνατοί άνεμοι. Την Παρσκευή άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από το Σάββατο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνειθα.