Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λιου: «Επείγον να βρεθεί λύση για την Ελλάδα»

Νέα παρέμβαση στο ελληνικό ζήτημα έκαναν οι ΗΠΑ διά του υπουργού ΟικονομικώνΤζακ Λιου, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λιου υπογράμμισε ο στον κ. Τσίπρα ότι είναι επείγον για την Ελλάδα να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές της χώρας.

«Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα υπάρξουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην Ελλάδα, και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», είπε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.

Εντούτοις σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις άλλες πλευρές στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο ύφος ήταν η παρέμβαση του Λευκού Οίκου νωρίτερα χθες. Ο εκπρόσωπος του Τζος Έρνεστ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μπορεί να επιλυθεί προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.