Εθνική συνεννόηση ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας ότι «ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τέλειωσε».

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή. Θα χάναμε τώρα πολλαπλάσια από όσα έχασε η χώρα από την αρχή της κρίσης. Και θα τα χάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδας, όχι σε έξι χρόνια. Καμιά κοινωνία δε μπορεί να το αντέξει αυτό. Και καμιά δημοκρατία», σημειώνει ο κ. Σαμαράς

Στο άρθρο του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγή πολιτικής» και προσθέτει: «Μπορούμε ακόμη να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο, δίνοντας ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμη ταχύτερα αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, ως μια τελευταία ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα “βαρίδια” και τις ιδεοληψίες του».

«Η πρόταση αυτή, ισχύει και για όλους τους άλλους» προσθέτει και υπογραμμίζει ότι «όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν».

Επιπλέον, εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ενώ «παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών. Υποβάθμισε τη διαπραγματευτική της θέση. Κατάφερε να απομονώσει την Ελλάδα από παντού, πυρπολώντας τον κόσμο όλο με δηλώσεις εξωφρενικές. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ».

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παίγνια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε. Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.