Πρακτική εξάσκηση στην Αυστραλία για Έλληνες πτυχιούχους

Την πολύτιμη εμπειρία της εργασίας σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αυστραλίας θα έχουν 40 νέοι Έλληνες πτυχιούχοι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για άνεργους Έλληνες αποφοίτους που ανακοίνωσε το νεοσυσταθέν παράρτημα του διεθνούς κινήματος των Ελλήνων της Διασποράς «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative-THI) στην Αυστραλία.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότερες από 20 εταιρείες της Αυστραλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας 40 θέσεις εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων, συνολικής επενδυτικής αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων μέσα σε δύο χρόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, προσφέροντας θέσεις ανά την επικράτεια της Αυστραλίας, σε μία πλειάδα κλάδων, από τον φαρμακευτικό έως τον τεχνολογικό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς εταιρείες από την Αυστραλία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα σε άξιους Έλληνες αποφοίτους, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αυστραλία, Nick Mitaros. «Με την ανεργία στους νέους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης να ξεπερνάει το 50%, είναι μία κρίσιμη στιγμή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας. Μέσα από την εργασία τους σε επιχειρήσεις της Αυστραλίας, οι ασκούμενοι αυτοί θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, νοοτροπία και δυνατότητες, επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα εμπειρία» προσέθεσε.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο του 2015, αποτελεί τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Ιδρυτικού Δείπνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας στις 3 Ιουνίου, στο οποίο ήταν παρόντες περισσότεροι από 180 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας της Αυστραλίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκε ποσό άνω των 200.000 δολαρίων, το οποίο και θα διατεθεί τόσο στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, όσο και σε προγράμματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, στην Ελλάδα.

«Είναι η πρώτη φορά, όπου οι Έλληνες της Αυστραλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες των ΗΠΑ, για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την ανάκαμψη και την ανανέωση της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας δράση σε διεθνές επίπεδο» προσέθεσε σχετικά ο κ. Mitaros. «Μέσα από την Ελληνική Πρωτοβουλία, δίνεται η δυνατότητα να υποστηριχθεί η Ελλάδα μέσω μιας πλειάδας ουσιαστικών, αξιόπιστων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών και δράσεων».