«Ναι σε συμφωνία, όχι σε υφεσιακά μέτρα» η θέση Σαμαρά στη σύνοδο του ΕΛΚ

Αθήνα

Με τη θέση ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να στηρίξει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με σκοπό να αναδείξει τον υφεσιακό κίνδυνο τόσο της κυβερνητικής πρότασης, όσο και της πρότασης των πιστωτών για το ελληνικό πρόγραμμα παρεμβαίνει την Πέμπτη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπογραμμίσει τόσο στην ομιλία του, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει, την ανάγκη υιοθέτησης και αναπτυξιακών πολιτικών όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης, προκειμένου να απομακρυνθεί ο εφιάλτης της ύφεσης και να περιοριστούν τα ποσοστά της ανεργίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Ραχόι και Κοέλιο, ενώ πιθανότητα θα συζητήσει και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει την αναγκαιότητα μιας συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, αλλά θα τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από το πακέτο των φορολογικών μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι, προεξοφλώντας ότι θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά και θα ανοίξουν έναν νέο υφεσιακό κύκλο για την ελληνική οικονομία.

Στον αντίποδα θα προτείνει να δοθεί έμφαση στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, στη διαμόρφωση ενός πακέτου μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και στην προώθηση ενός ευρύτατου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Newsroom ΔΟΛ