ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος δήλωσε πως η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί τη χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.

Η κα Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλημμα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα.

Όπως επισημαίνει το πραγματικό ερώτημα “που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας”.

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Τσίπρα να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις και “οφειλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας”.

Σημειώνει η κα Γεννηματά πως η “συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ”.

Το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 θα συνεδριάσει εκτάκτως στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, για να συζητήσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα.