Σαμαράς: Καλώ τον Τσίπρα σε τηλεοπτικό debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – Σχέδιο Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή

“Βρισκομαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι “με το δημοψήφισμαφέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους του πολιτικούς αρχηγούς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

“Καλώ τον Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να πει ποιοι του εισηγήθηκαν το όχι, για να δεί ο κόσμος να αθροίζεται Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιακός εναντίον της Ευρώπης.
Τωρα κ. Τσίπρα η αλήθεια εχει το πάνω χέρι γιατι τα ψέματα τελείωσαν” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πραξικόπημα εξηγώντας ότι “κάνουν δημοψήφισμα με ΠΝΠ, σε ερώτημα που δεν ειναι σαφές και σε συνθήκες απόλυτης ανωμαλίας και ξέροντας οτι το όχι οδηγεί σε έξοδο απο το ευρω”.

Ο κ. Σαμαράς χρεισιμοποιώντας δραματικούς τόνους σημείωσε ότι “ξεκαθαρίστε σε όλους οτι εδώ ειναι η Ελλάδα, θέλετε να παραμείνουμε στο ευρω; Ψηφίστε ναι, θέλετε να βγούμε απο το ευρω ψηφίστε όχι, θέλετε τράπεζες ανοικτές ψηφίστε ναι , θέλετε κλειστές ρίξτε στην κάλπη όχι, θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; Ναι. Θέλετε να φύγουμε; Όχι.
Δεν συζητάμε για μια λιγότερη κακή η όχι συμφωνία. Συζητάμε αν θα υπάρχουμε την επόμενη μέρα”.

“Την επόμενη Τρίτη που υποθετικά θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή, και μη μας λένε οτι κινδυνολογούμε, εμείς τα είπαμε” σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές τους να εξηγήσουν το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι “να εξηγήσουμε στον κόσμο και να τ πείτε παντού, με μια φωνή και σε κάθε ευκαιρία.Το πραγματικό ερώτημα ειναι το ναι η όχι στην Ευρώπη και το ναι η όχι στο ευρω.”

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες πιυ θα πάρει η ΝΔ προκειμένου να ” θα υπάρξει συζητηση και ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης, την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις υπέρ του ναι την Παρασκευή στην Αθήνα”.
” Έχω ξεκινήσει προσωπικές επαφές με αρχηγούς κομμάτων και άμεση επικοινωνία και επαφές με φορείς ενώ θαβυπάρξει συντονισμός με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες και μικροκομματικές, αυτη η θλιβερή εικόνα έφερε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πιο κοντά” είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ παράλληλα εξήγησε ότι “Δεν θα ψηφίσουμε κανένα σχέδιο συμφωνία.
Το όχι δεν οδηγεί μόνο σε έξοδο της χώρας από το ευρω, οδηγεί στο χάος.
Το είπε πριν απο λίγο και ο Γιούνκερ.
Η έξοδος απο το ευρω θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους.Θα οδηγήσει σε ελλείψεις καθως όλα εισάγονται απέξωΗ Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλαδα.Με την έξοδο απο το ευρω δεν διαγράφεται το χρέος της χώραςΘα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρω”.

“Οδηγούμαστε σε απόλυτη ισοπέδωση θα μείνει όρθιο μόνο το μεγάλο κομματικό κράτος που θα εξαφανίσει τα παρα, τον ιδιώτη , τον αγρότη, δεν θα υπάρχουν επενδύσεις, το μόνο όρθιο το μεγάλο κράτος που θα τρέφεται απο τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας.
Όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος, όταν όλος ο κόσμος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Στην ανάπτυξη” συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι “μέχρι τωρα προσπαθούσε να πείσει η προπαγάνδα τους οτι ήξεραν που το πήγαιναν, οτι διαπραγματεύονταν εντός ευρω, εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε για κλειστές τράπεζες και για κάπιταλ κοντρόλ και κλειστά ΑΤΜ και σημερα έχουμε και τα δυο, Προειδοποιήσαμε για τον τουρισμό και σήμερα έχουμε καπιταλ κοντρόλ στην αρχή τουριστικής περιόδου”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξες τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ” φρόντισαν να απομονώσουν την Ελλάδα απο τον υπόλοιπο κόσμο και τους καταγγέλουν σημερα με λόγια φωτιά ακόμη και οι δικοί τους άνθρωποι, ας διαβάσουν καταγγελία Χρυσογονου.
Εκεί από την αρχή το πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, σηκώθηκαν και έφυγαν απο τη διαπραγματευση πριν απο την τελική προταση των δανειστώ.Έγκλημα εκ προμελέτης”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι “τωρα κ. Τσίπρα η αλήθεια εχει το πάνω χέρι γιατι τα ψέματα τελείωσαν Κύριες κύριοι συνάδελφοι ναι στην Ευρώπη, γιατι αυτό θέλει ο λαός και αυτό θα επικρατήσει τελικά”.

Θοδωρης Δαφέρμος