Νέο ναυάγιο στο Eurogroup

Σε νέο ναυάγιο οδηγήθηκε άλλο ένα Eurogroup, καθώς φαίνεται πως τελικά υπερισχύει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης η άποψη πως δεν μπορούν να ληφθεί καμία απολύτως απόφαση για την Ελλάδα σε κανένα Eurogroup εάν δεν διεξαχθει το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το κλίμα για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα και έτσι δεν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup και άρα καμία απόφαση για την Ελλάδα, που σημαίνει πως η κατάσταση της χρεοκοπημένης χώρας θα συνεχιστεί χωρίς καμία αλλαγή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Τσακαλώτο που μετείχε στην τηλεδιάσκεψη και ο οποίος σημείωσε πως δεν θα γίνει άλλη συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση για την Ελλάδα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ αναμένεται να στείλει και επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Κάζιμιρ, το συμβούλιο αποφάσισε να αναμείνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν υπάρξει νέα συζήτηση σχετικά με την ελληνική κρίση.

Πάντως, αυτό που είπαν όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης ακόμα και εκείνος της Κύπρου, ήταν πως το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε έτσι ώστε να αλλάξει το κλίμα στο Eurogroup.