ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μια ώρα αρχύτερα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Η γριούλα κρατούσε στα χέρια της τα τρία εικοσάρικα που μόλις είχε βγάλει από το ΑΤΜ. Τα επεδείκνυε σ΄αυτούς που περίμεναν στη σειρά για να πάρουν τη …δόση τους από τη σύνταξη του Ιουλίου.

-Α, βρε τον μπαγάσα τον Αντώνη, (εννοούσε τον Σαμαρά) έκανε η γριούλα. Μου έδινε σύνταξη 380 Ευρώ το μήνα! Ενώ ο Αλέξης (εννοούσε τον Τσίπρα) να ναι καλά, μου δίνει 60 Ευρώ την ημέρα!!!

Όχι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στη γιαγιούλα τι σημαίνουν τα 6ο Ευρώ τη μέρα. Γιατί στα ανέκδοτα δεν αναζητάς λογικές απαντήσεις. Ούτε και σ΄αυτή την κυβέρνηση! Γιατί κι αυτή …ανέκδοτα λέει!

Όπως το δημοψήφισμα! Σε πέντε μέρες! Για να προλάβει τι; Το Πρόγραμμα τελείωσε!  Τις τράπεζες έτσι κι αλλιώς τις κλείσανε! Στα κεφάλαια βάλανε έλεγχο. Το Eurogroup διέκοψε κάθε επαφή μέχρι …νεωτέρας! Τις συντάξεις για τις οποίες αγωνίζονταν, υποτίθεται, να μην κοπούν κατ΄ελάχιστον, αυτός τις τεμάχισε σε 6οευρα! Και σ΄όποιον αρέσει! Γιατί τόση βία, λοιπόν;

Φοβάται μην του λακίσει ο Καμμένος; Και που να πάει;

Αν είχε να πάει αλλού, με το ΣΥΡΙΖΑ θα κατέληγε;

Βέβαια υπάρχει και η Χρυσή Αυγή. Όπως λέμε, οι τρεις καμπαλέρος! Ή “το τρίο της συμφοράς” (ωραία ταινία, κρίμα που την απέσυραν!)

Άλλο ανέκδοτο: Θα έβαζε, λέει, τις αγορές να χορεύουν Πεντοζάλη! Εμείς βουλιάξαμε και οι αγορές ούτε το κατάλαβαν! Το δε Ευρώ, στα χάι του!

Μοιάζουμε, έτσι, με το βατραχάκι εκείνο που στέκονταν στην άκρη της ήρεμης λίμνης. Σκέφτηκε: Θα πέσω στο νερό, να σηκώσω κύματα στην λίμνη! Έδωσε ένα σάλτο και βούτηξε. Μόλις μετά βίας σχηματίστηκαν δυο-τρείς κύκλοι γύρω του που ξεθύμαναν κι αυτοί, πριν προλάβει καν και το ίδιο να τους αντιληφθεί!!!

Όταν αρχίζεις τα ανέκδοτα δεν τελειώνεις! Ψηφίστε, λέει “όχι” για να είναι “ναι” στην Ευρώπη! Και γιατί να μην ψηφίσουμε κατευθείαν “ναι” να είμαστε σίγουροι;

Αμ εκείνο το, πως το ‘πε: α, ναι: Με το “όχι” θα αποκτήσουμε, λέει, διαπραγματευτική ισχύ! Αυτό δεν είναι ανέκδοτο. Αυτό είναι μπλάκ χιούμορ!

Και, όπως θα έλεγαν στην Κεφαλλονιά, ποιούς κογιονάρουνε;

Το ΔΝΤ, πάντως, μας έκοψε το χρήμα και το βήχα.

Σε λίγο θα μας κόψει και τη μαγκιά!

Όχι δεν είμαστε με τους δανειστές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και με τους βαρουφάκηδες που κρέμασαν την κουρελού από το Υπουργείο της (αν)οικονομίας να προπαγανδίσουν το “όχι”… Και μιλάνε για δημοκρατικές διαδικασίες… Δεν είδανε, λένε, ποιος το κρέμασε μπροστά στα παράθυρα του υπουργού και του υφυπουργού… Ο φούφουτος καλέ! Είδε φως και μπήκε…

Α, ναι, ο Λαφαζάνης θύμωσε με τη δημοσιογράφο του Σταρ. Και όταν εκείνη του έκανε μία ερώτηση που δεν του άρεσε, σηκώθηκε και  έφυγε! Από το κανάλι. Από το γκουβέρνο θα φύγουν αργότερα. Μετά το δημοψήφισμα!

Βρε, λέτε γι αυτό να έστησαν άρον-άρον το δημοψήφισμα;  Για να του δίνουν μια ώρα αρχύτερα;