Οι αρχηγοί ψηφίζουν…

Αθήνα

Στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο του Ν.Ψυχικού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.«Σήμερα είναι η ημέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για το μέλλον του τόπου και του λαού μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι. Προχωράμε όλοι μαζί.»

Αθήνα

Στο 27ο-30ό δημοτικό σχολείο Κυψέλης ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από νωρίς δεκάδες είναι οι φωτογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέμεναν τον πρωθυπουργό.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η δημοκρατία είναι χαρά. Όταν νικά το φόβο και τους εκβιασμούς είναι λύτρωση στο αδιέξοδο.

» Στα χέρια του λαού η επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης, αλλά όχι τη βούληση ενός λαού.

» Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης για όλους τους λαούς της Ευρώπης» σημείωσε.

Χαρακτήρισε τη διαδικασία «πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Πύλος

Λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο δημοτικό σχολείο της Πύλου.«Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη» ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έφερε το αυτοκόλλητο του «ναι» στο πουκάμισό του, πήγε και σε άλλα εκλογικά τμήματα του σχολικού συγκροτήματος για να συνομιλήσει με πολίτες και μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Αθήνα

Στους Αμπελόκηπους άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.«Σήμερα ψηφίζουμε και από αύριο όλοι μαζί θα αρχίσουμε να δουλεύουμε» ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε κατά την έξοδό του από το σχολικό συγκρότημα.
Αθήνα

Νωρίς το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.«Από αύριο όλοι ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι μόνο εφόσον υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές θα μπορεί η χώρα να απεξαρτηθεί από δανεικά και δανειστές.Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι για να υλοποιηθούν οι αλλαγές είναι απαραίτητη η παρουσία της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ, εξηγώντας ότι θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη.

Θεσσαλονίκη

Στο 310ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, ψήφισε νωρίς το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν έκανε δηλώσεις.Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα βρέθηκε οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.