Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν πάει σε άτυπο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν θα πάει σε άτυπο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα μόλις γυρίσει να κάνει προ ημερησίας συζήτηση και να ενημερώσει τη Βουλή.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και με βάση την πρόταση των αρχηγών και με βάση το πώς ερμήνευσε αυτός το “Οχι” και με βάση την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, όπως καταγράφεται, δεν του δώσει έχει εντολή ρήξης με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Δεν που επιτρέπουμε να σκεφτεί καν ότι μπορεί να κάνει ούτε μια κίνηση εκτός ευρώ χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών».

Ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Οι δικοί σου πέντε μήνες και η δική σου διακυβέρνηση φταίει».

Και έστειλε μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση: «Στο σημείο αυτό είμαστε στα όρια της αντοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης».

Και συνέχισε σε σκληρό τόνο, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής: «Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που όλη η Ευρώπη ακροβατούσε και εξέφραζε την απαισιοδοξία της, βγήκε χαμογελαστός από τη Σύνοδο Κορυφής. Μόνο αυτός. Μήπως ο… χαρούμενος πρέπει να έρθει στην Αθήνα και να μας πει τι ακριβώς θέλει; Δεν έχει καταλάβει πού πάμε. Η σύγκληση των “28” για την Κυριακή ήταν άκρως αρνητική εξέλιξη. Μόνο ο… χαρούμενος κ. Τσίπρας δεν το κατάλαβε. Θα έρθει η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε. Και θα μιλήσουμε στον λαό, γιατί έχει και αυτός την ευθύνη επιλογής μίας κυβέρνησης. Δεν θα ανταποκριθώ σε κλειστή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, εάν πρώτα δεν έρθει στο Κοινοβούλιο. Καλώ τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή σήμερα. Εγώ δεν θα πάω σε άτυπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Καλώ τον Τσίπρα μόλις γυρίσει σήμερα να έρθει να κάνει προ ημερησίας συζήτηση, να ενημερώσει τη Βουλή, να μας πει τι θέλει, να μας πει με ειλικρίνεια».

«Να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να μας πει γιατί γελάει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Οσο για τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Ποιος τον συμβούλεψε να πάει σήμερα και να μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Ποιος τον συμβούλεψε να δώσει βήμα σήμερα να ακουστούν όλα αυτά τα αρνητικά εναντίον της Ελλάδας; Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο αυτή την κρίσιμη ώρα;».

meimarakis-plakiwtakis-karagkounis-708