Πως θα εισπράξετε κέρδη του ΟΠΑΠ μετά τα capital controls

Ανακοίνωση για την καταβολή κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, λόγω των νέων δεδομένων της τραπεζικής αργίας, εξέδωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρείες «με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και του δικτύου της, εφαρμόζουν την ακόλουθη διαδικασία καταβολής κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις εξής περιπτώσεις:

  • μικτού κέρδους προ φόρων μεταξύ 200 και 800 ευρώ, για το οποίο ο πελάτης επιθυμεί να αιτηθεί βεβαίωση κέρδους ή
  • μικτού κέρδους προ φόρων άνω των 800 ευρώ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με αυτή την πρωτοβουλία η ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς και η εταιρεία του ομίλου της, Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., αναλαμβάνουν, για τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες νικητών, τη διαδικασία καταβολής των κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μεταφέροντας το σχετικό ποσόν μέσω του κωδικού IBAN που έχουν».

Αποκλειστικά στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. η αίτηση για καταβολή των κερδών

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ στην Αθήνα (Λ. Κηφισού 62, Περιστέρι) και στη Θεσσαλονίκη (Αγ.Γεωργίου 5, Cosmos Office κτίριο 1, Πυλαία Θεσσαλονίκης), κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, μεταξύ08:30 και 14:00.

Οι δικαιούχοι των κερδών θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα της ΟΠΑΠ «Αίτηση Πληρωμής λόγω Τραπεζικής Αργίας» (η φόρμα θα βρίσκεται στη διεύθυνση www.opap.gr/el/web/corporate.opap.gr/kerdi και στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη), καθώς και τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται υποχρεωτικά για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία:

  • Πρωτότυπη αίτηση πληρωμής προς τράπεζες (εκδίδεται σε πρακτορείο της ΟΠΑΠ A.E.)
  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Παραστατικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.)
  • Φωτοτυπία ΙΒΑΝ (φωτοτυπία 1ης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου)

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και ταχυδρομικά, μέσω της αποστολής των παραπάνω δικαιολογητικών στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ στην Αθήνα (υπ’ όψιν του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών της ΟΠΑΠ). Η διαδικασία ισχύει αποκλειστικά για την περίοδο της τραπεζικής αργίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας».