Με πιστωτική κάρτα στην Ακρόπολη

Λόγω των ειδικών συνθηκών, οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται εισιτήρια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Ότι το σύστημα προμήθειας εισιτηρίων για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους ήταν πεπαλαιωμένο στη χώρα μας ήταν γνωστό. Η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων με την χρήση πιστωτικής κάρτας έχει καθιερωθεί από χρόνια στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα του εξωτερικού όμως στην Ελλάδα απουσιάζει κάθε σχετικός σχεδιασμός. Οι όποιες ευγενείς προθέσεις διατυπώθηκαν πριν από κάποιον καιρό από το υπουργείο Πολιτισμού έμειναν ανεκπλήρωτες λόγω οικονομικής στενότητας.

Όμως, οι συνθήκες «επισπεύδουν» τις εξελίξεις με απρόσμενο τρόπο. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους με πιστωτική κάρτα είτε πρόκειται για γκρουπ είτε για μεμονωμένους επισκέπτες. Επίσης, τα γκρουπ θα μπορούν να δίνουν voucher, όπου αυτό υπάρχει, και, εφόσον δεν υπάρχει, οι πράκτορες των γκρουπ θα παραδίδουν στα εκδοτήρια πιστωτικό σημείωμα με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία τους, το οποίο θα το εξοφλούν μετά το άνοιγμα των τραπεζών.