Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας να αφήσει τους τακτικισμούς και να φέρει συμφωνία

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό να αφήσει τους τακτικισμούς και να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους, απηύθυνε μετά το τέλος της Συνόδου του ΕΛΚ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Έντονα ανήσυχος, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως το κόμμα του κάνει το εθνικό του καθήκον, προσπαθώντας να πείσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους ευρωπαίους για να συμφωνήσουν, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η ΝΔ κάνει το εθνικό της καθήκον. Εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το εθνικό κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. Δυστυχώς πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο, είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα. Καλώ τον πρωθυπουργό ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο εθνικό κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και τον Νικολά Σαρκοζί , με τον οποίο κάθονταν δίπλα-δίπλα στο στρογγυλό τραπέζι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.