Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τονίζει ο Ανδρέας Δρακόπουλος

Αθήνα

Στην ανάγκη οι ευκατάστατοι Έλληνες και ειδικά ο εφοπλιστικός κόσμος να συνδράμουν για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος, μιλώντας στο περιοδικό Time.

To Ίδρυμα«Σταύρος Νιάρχος» ανέλαβε προ ημερών νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την διάθεση -άμεσα και επιπλέον των τακτικών του δωρεών- ποσού 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δρακόπουλος μιλώντας στο Time κάλεσε τους Έλληνες κροίσους να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την χώρα. «Είμαι πολύ αναστατωμένος με αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Ξέρω κάποιους από αυτούς. Είναι φίλοι μου, και παλαιοί συμμαθητές μου. Αλλά θέλω να το επισημάνω, ηθικά, πρακτικά, ότι δεν κάνουν αρκετά, ότι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα», ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι πλούσιοι Έλληνες θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, πολύ περισσότερα από ότι κάνουν σήμερα για την χώρα. «Δεν κάνουν φιλανθρωπίες, δεν πληρώνουν φόρους και δεν ξεκινούν νέες επιχειρήσεις», είπε και προσέθεσε πως η συνταγματική φορολογική απαλλαγή των Ελλήνων εφοπλιστών έχει χάσει τον αρχικό της σκοπό.

«Ήταν ένας διαφορετικός νόμος για διαφορετικές περιστάσεις. Είχε δημιουργηθεί έτσι ώστε να επαναπατρίζονται χρήματα στην Ελλάδα διότι η χώρα χρειαζόταν επενδύσεις. Αλλά πιστεύω ότι ο νόμος αυτός έχει κακοποιηθεί», είπε ο κ. Δρακόπουλος.

Σημειώνεται πως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δώρισε 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας το 2010 και άλλα 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων το 2012.