Η Ουκρανία γλίτωσε την Ελλάδα από το… Grexit στο U19

Αθήνα

Η εθνική ομάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, παρά τη σημερινή ήττα της από τη Γαλλία με 2-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην Κατερίνη.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ως δεύτερη στον όμιλο της, καθώς στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου Ουκρανία και Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Αντίπαλός της θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση του 2ου ομίλου (Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία ή Γερμανία).

Την επιτυχία αυτή οι νεαροί διεθνείς πανηγύρισαν έντονα μαζί με τους φίλους της ομάδας που γέμισαν και το Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης. Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες συνθήκες για την ελληνική ομάδα, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η Γαλλία άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Ντιακαμπί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ξεπεράσει άμεσα το σοκ, αυξάνοντας την πίεση στην αντίπαλη εστία.

Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό και οι καλές στιγμές διαδέχονταν η μια την άλλη και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τους «τρικολόρ», πάντως, να είναι περισσότερο επικίνδυνοι. Η εθνική απείλησε με τις δύο κεφαλιές (άουτ) του Καραχάλιου από πλεονεκτική θέση στο 9′ και 12′, ενώ οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Ντιακαμπί στο 18΄ (προβολή άουτ), Κίλιτς στο επόμενο λεπτό (σουτ και απόκρουση Κότσαρη) και Ντεμπελέ στο 30΄ (πλασέ μόλις άουτ) και 34΄ (απόκρουση Κότσαρη στο δυνατό σουτ).

Το δεύτερο 45άλεπτο άρχισε με την εθνική να έχει ακόμα πιο συμπαγείς τις γραμμές της και να μην αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για τους ταχύτατους Γάλλους επιθετικούς. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 62΄, όμως ο Καμαρά με όμορφη ενέργεια νίκησε τον Ορφανίδη που επιχείρησε γυριστό σουτ. Δυστυχώς, όμως, δύο λεπτά αργότερα, η Γαλλία κατάφερε να σκοράρει με το εύκολο πλασέ του Ντεμπελέ, ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Μοπαΐ.

Ωστόσο, τα καλά νέα έρχονταν από τη Βέροια, όπου οι Ουκρανοί την ίδια στιγμή έπαιρναν εκ νέου το προβάδισμα (2-1) επί των Αυστριακών. Η εθνική, από την πλευρά της, συνέχισε την προσπάθειά της για να σκοράρει και θα μπορούσε να το καταφέρει αν ο Κυριακόπουλος ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική ενέργεια στο 70΄.

Ο Κότσαρης στο 82΄ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση στα σουτ των Μοπαΐ και Ζιρασί και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τα λεπτά στη συνέχεια να κυλάνε δραματικά καθώς στο άλλο ματς η Αυστρία είχε ισοφαρίσει 2-2 την Ουκρανία και ήθελε ένα ακόμη γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση αντί της ελληνικής ομάδας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Γκουΐντα (Ιταλία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τιράμ, Παβάρ, Τσελεπίδη.

ΓΑΛΛΙΑ: Καμαρά, Φουλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74΄ Ζιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέ, Τιράμ (65΄ Κομάν).

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (88΄ Μηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71΄ Μαυρίας)

Στις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, για τον 1ο όμιλο της τελικής φάσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που φιλοξενείται στην Ελλάδα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γαλλία-Ελλάδα 2-0

(5′ Ντιακαμπί, 64′ Ντεμπελέ)

Ουκρανία-Αυστρία 2-2

(14′ Ζούμπκοφ, 63′ Λούκχεβιτς-47′, 87′ Κβάσινα)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Δευτέρα 6/7
Ελλάδα-Ουκρανία 2-0
Αυστρία-Γαλλία 1-0

Πέμπτη 9/7
Ουκρανία-Γαλλία 1-3
Ελλάδα-Αυστρία 0-0

Κυριακή 12/7

Γαλλία-Ελλάδα 2-0
Ουκρανία-Αυστρία 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γαλλία 6-1 9
Ελλάδα 2-2 4
———————-
Αυστρία 2-1 2
Ουκρανία 3-7 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη 7/7
Ολλανδία-Ρωσία 1-0
Γερμανία-Ισπανία 0-3

Παρασκευή 10/7

Ισπανία-Ρωσία 1-3
Γερμανία-Ολλανδία 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ισπανία 3-1 3
Ρωσία 2-1 3
Ολλανδία 1-0 3
Γερμανία 1-3 3

Δευτέρα 13/7
21:00 Ρωσία-Γερμανία Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
21:00 Ισπανία-Ολλανδία Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Πέμπτη 16/7

21:45 Α΄ ημιτελικός Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
19:00 Β΄ ημιτελικός AEL FC Arena/Λάρισα

Κυριακή 19/7

21:00 Τελικός Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ