Κασιδιάρης: Ο Τσίπρας υπέγραψε το οριστικό ξεπούλημα της Ελλάδας- Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, Λαπαβίτσας

Για οριστικό ξεπούλημα της Ελλάδας κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε δήλωσή του.

«Ο Τσίπρας υπέγραψε το οριστικό ξεπούλημα της Ελλάδος, παρέδωσε την εθνική κυριαρχίακαι τον εθνικό μας πλούτο, οδηγεί την χώρα σε καταστροφή και χρεωκοπία και μόνο η Χρυσή Αυγή εκφράζει την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων και αγωνίζεται για μία ελεύθερη Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Κασιδιάρης.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

«Το ΠΟΤΑΜΙ δεν διεκδικεί ρόλο κυβερνητικού εταίρου σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για την εξεύρεση εθνικά επωφελών λύσεων, σε πρόσωπα και προτάσεις».

Σε αυτή τη βασική θέση κατέληξε σύσκεψη των βουλευτών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Επίσης, εκτιμήθηκαν ως «παράλογες», απαιτήσεις των εταίρων που σηματοδοτούν εκδικητική πολιτική και δεν συνάδουν με τις αρχές της ΕΕ, ενώ αποφασίστηκε ότι το ΠΟΤΑΜΙ σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής, θα αποκρούσει «τις συνεχείς προσπάθειες κωλυσιεργίας της Προέδρου του Σώματος και θα κινηθεί αποφασιστικά, ώστε να υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες και μέρες».

Τέλος, Το ΠΟΤΑΜΙ επικρίνει ως «λιποταξία», όπως αναφέρει, την πολιτική συμπεριφορά αρκετών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ζητώντας να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση, σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να πάρει γρήγορα την σωστή απόφαση.

«Ελπίζουμε, κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις να πάρουν τις αποφάσεις που τους αναλογούν, έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε μία νέα εποχή», δήλωσε.

«Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει, δυστυχώς, νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά,,όμως, ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter «Αποφύγαμε το Grexit, υπάρχει συμφωνία. Την αξιολογούμε. Η Κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη».Twitter

Βενιζέλος:

Σε μια πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αποφύγαμε την έξοδο και την απόλυτη καταστροφή, αλλά δεχθήκαμε το πιο σκληρό μνημόνιο» επισήμανε. Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για σκληρούς και ταπεινωτικούς όρους που έγιναν δεκτοί, ενώ παλαιότερα δεν είχαν γίνει δεκτοί. Επίσης, σημείωσε ότι το κόστος του εξαμήνου είναι τεράστιο, κάτι για το οποίο θα συζητήσουμε αργότερα, όπως είπε.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση, λέγοντας: «Στη Βουλή υπάρχει πλειοψηφία εθνικής ευθύνης» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «θεσμικό και πολιτικό βάρος για τη Βουλή και τη χώρα». Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα της Ζ.Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Όπως και με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάποιος την διόρισε. Όποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, έχει και την ευθύνη της λύσης».

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ

Αναγκαία θεωρεί ο Κώστας Λαπαβίτσας την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ, όπως αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η συμφωνία περιλαμβάνει επαχθέστατους όρους, ενώ μεταξύ άλλων γράφει ότι πανηγυρίζει «το εγχώριο μνημονιακό στρατόπεδο και νιώθουν δικαιωμένοι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, «τώρα επείγει να αναδιατυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αναγκαιότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ».

Ο βουλευτής εκτιμά ότι «η συμφωνία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας και είναι πιθανόν να αποδεχθεί παντελώς ανεφάρμοστη» και προσθέτει ότι «η προοπτική της εξόδου από την ΟΝΕ θα τεθεί ξανά με εξαιρετικά επιτακτικό τρόπο εκ των πραγματων και μάλιστα πολύ σύντομα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του να προχωρήσει σε ταχύτατη επανεκτίμηση της πορείας της χώρας και να διαμορφώσει πρόταση εξόδου από την ΟΝΕ με πειστικό τρόπο. Αν δεν το κάνει, οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα γεννήσουν πολιτικά τέρατα», καταλήγει.