16χρονη περπάτησε δύο μέρες στα βουνά, μετά τη συντριβή αεροσκάφους

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πρωταγωνίστρια μια 16χρονη, η οποία περπάτησε επί δύο μέρες στα βουνά μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε.

Η Ότομν Βιτς επέζησε καθώς εφάρμοσε τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας στην τηλεόραση εκπομπές για την επιβίωση στην άγρια φύση: ακολούθησε τον ρου ενός ποταμού και κατάφερε να φτάσει σε έναν δρόμο στην πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Από εκεί την περιμάζεψε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που την μετέφερε σε ένα τοπικό μπακάλικο και ειδοποίησε τις αρχές.

Η 16χρονη μαζί με τους παππούδες της, τον Λίλαντ και τη Σάρον Μπάουμαν, 62 και 63 ετών, είχαν ξεκινήσει το Σάββατο με ένα μικρό αεροσκάφος για να μεταβούν από τη Μοντάνα στη γειτονική Πολιτεία Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times, για άγνωστους λόγους το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Νορθ Κασκέιντς. Η Ότομν βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια.

«Πέσαμε και μόνο εγώ βγήκα ζωντανή» είπε στους διασώστες που την μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης Μπριούστερ. Είχε όμως εγκαύματα στο χέρι, πολλές μελανιές και γδαρσίματα παντού.

Ο πατέρας της, ο Ντέιβιντ Βιτς, που έσπευσε στο πλευρό της, εξήγησε στους δημοσιογράφους:

“Παρακολουθούμε μαζί πολλές εκπομπές επιβίωσης στην άγρια φύση…”

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν βρεθεί ακόμη και οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν τι απέγιναν οι παπούδες της έφηβης, ούτε να διευκρινίσουν τα αίτια του δυστυχήματος