“Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Η άρνηση 39 βουλευτών να στηρίξουν το «πρώτη φορά αριστερό» Μνημόνιο, έχει προκαλέσει τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την καθιερωμένη πλέον «αριστερή» μέθοδο των «non papers» -ωσάν κάποιος να φοβάται να αναλάβει την ευθύνη της άμεσης επώνυμης ενημέρωσης των δημοσιογράφων και της Κοινής Γνώμης,- επικοινώνησε την «οργή» του για τους αντιρρησίες βουλευτές του κόμματος «προειδοποιώντας» τους, μάλιστα, ότι του λοιπού «… είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

Προφανώς ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η «αριστερή πλατφόρμα» (με τους τέσσερις υπουργούς!) αποτελεί πλέον τροχοπέδη στο κυβερνητικό έργο.

Κι όμως, ίσως η έσχατη πλάνη αποδειχθεί χείρων της πρώτης.

Εάν η υπογραφή του τρίτου επαχθέστατου Μνημονίου κατέστη μονόδρομος για τη χώρα, τούτο συνέβη εξ αιτίας των επί ένα 6μηνο λαθών, παραλείψεων και αμελειών της Κυβέρνησης, την ευθύνη της οποίας εξ ολοκλήρου φέρει ο κ. Τσίπρας.

Οι 39 δεν έκαμαν τίποτε περισσότερο από το ότι έμειναν μέχρι τέλους πιστοί σε ό,τι προεκλογικά σε όλους τους τόνους και μετεκλογικά με Δημοψήφισμα διακήρυττε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και οι 39 και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο «όχι».

Το λάθος δεν είναι ότι ψήφισαν «όχι». Το λάθος είναι ότι πίστεψαν στο «όχι». Αλλά γι αυτό το λάθος, την πρώτη και κύρια ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δέχθηκε τη σωτηρία της χώρας και της κυβέρνησής του, από τις ψήφους της αντιπολίτευσης την οποία, πριν και μετά εξακολουθητικά καθυβρίζει! (Ο έρημος Σταύρος Θεοδωράκης, απ’ το Ποτάμι, ήθελε να ακουστεί και «ευχαριστώ» από τον κ. Τσίπρα!)

Αλλά γιατί αιτιάται τώρα τις “συνιστώσες” του ο κ. Τσίπρας; Δεν κέρδισε τις εκλογές χάρη σ΄αυτές; Δεν ακούμπησε το 62% στο δημοψήφισμα χάρη και στον αγώνα της αριστερής πλατφόρμας; Δεν ήξερε τα πιστεύω, τις απόψεις και τις θεωρίες του κ. Λαφαζάνη και των υπολοίπων «συντρόφων» του; Και τις γνώριζε, και τις είχε αποδεχθεί και τις είχε κανακέψει στον δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας.

Εάν εννοεί, λοιπόν, ότι για να μην θεωρηθεί ότι ο ίδιος «πρόδωσε» τις αρχές του έπρεπε να τις προδώσουν οι άλλοι, αυτό μάλλον στην οίηση της εξουσίας μπορεί να αποδοθεί. Ή σε τύψεις συνείδησης, όχι ασφαλώς γιατί την κρίσιμη ώρα έσωσε, υποχωρώντας, την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας, αλλά για όσα ανεύθυνα και επιπόλαια τάιζε τους συντρόφους του και το λαό όλη την περίοδο από τις εκλογές του 2010 μέχρι και εκείνες του Ιανουαρίου 2015. Μέχρι και το Δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Ο λαός λέει: Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.