Και κυβέρνηση του …βουνού στο ΣΥΡΙΖΑ! Ο Λαφαζάνης ξεκίνησε το “αντάρτικο”!

Σφοδρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους ασκεί ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά” και άρθρο στα “Νέα”.

Στη συνέντευξή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».
Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά και προειδοποιεί και καθιστά υπεύθυνο τον Α. Τσίπρα, και πλέον μένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όμως ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει επίσης πως βγαίνει επισήμως στο αντάρτικο καθώς δηλώνει ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται “τις μεγάλες αρχές και αξίες του και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας”.

Για αυτό και τονίζει πως η μάχη κατά του μνημονίου δεν τελειώνει με την ψήφισή του στη Βουλή. ”Ο αγώνας θα συνεχισθεί ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη θέση του και το νέο μνημόνιο να μην εφαρμοσθεί στην πράξη, να ακυρωθεί στη ζωή και μαζί του να ακυρωθούν και τα παλιά μνημόνια”.
Δηαλαδή ο Π. Λαφαζάνης απευθύνεται προς το Μαξίμου λέγοντας πως θα μείνω μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να αμφισβητήσω την κεντρική επιλογή του Πρωθυπουργού, τη συμφωνία, αλλά και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να την ανατρέψω. Άρα δικαιούται νακείς να αναρωτηθεί εαν ο Λαφαζάνης θα αγωνιστεί και για την ανατροπή του Τσίπρα.

Στο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Αν και η Αριστερά απωλέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της” και προσθέτει πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, “όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων”.

Δηλώνει ακόμη πως δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και ότι ” Ο εκβιασμός όσο ωμός και κτηνώδης και αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της ΕΕ, δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις”.

Οι κατά ριπάς ”πυροβολισμοί” από την Αριστερή Πλατφόρμα φαίνεται πως αποτελούν στρατηγική επιλογή. Γιατί μετά τις συνεντεύξεις και τα άρθρα του Λαφαζάνη τη σκυτάλη πήρε ένας από τους ”υπαρχηγούς” του στην Αριστερή Πλατφόρμα, ο Στάθης Λεουτσάκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον Real Fm τάχθηκε ευθέως υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, με την ομολογία πως οι δυσκολίες θα είναι πρόσκαιρες!
”Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εγώ έχω μιλήσει για εθνικό νόμισμα. Βέβαια είμαι η μειοψηφία. Η χώρα μας πρέπει να πάρει τη νομισματική της πολιτική στα χέρια της. Πρέπει να προετοιμάσουμε την χώρα για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και αν ακόμα έχουμε δυσκολίες. Αν πάρει η χώρα μας τη νομισματική της αυτοτέλεια θα έχει δυσκολίες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος με μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος.
Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες.
Εμείς αυτό που πρεσβεύουμε είναι ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι το ευρώ δεν είναι ένα απλό νόμισμα. Έχει ορισμένους κανόνες, νόμους, συνθήκες και καθορίζει συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτό η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ