ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Συναυλία στον Πόρο

Μπορούσε να είναι μια μαγευτική βραδιά. Ο τόπος, ιδανικός. Το νησί του Πόρου. Το σκηνικό, φυσικό, μοναδικό. Η συναυλία πολλά υποσχόμενη. Εκτελεστές γνωστοί και καταξιωμένοι: Τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, πλαισίωναν οι ερμηνευτές Αφροδίτη Μάνου και Κώστας Θωμαΐδης. Επίσης μαζί τους και οι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο).

Γιατί, λοιπόν, μπορούσε και όχι «ήταν» μια θαυμάσια συναυλία;

Για δύο λόγους, τον εξής έναν. Έλειψε ο σεβασμός. Ο σεβασμός ορισμένων θεατών απέναντι σε άλλους που από νωρίς είχαν λάβει θέσεις στις καφετέριες της πλατείας Ηρώων για να απολαύσουν τους καλλιτέχνες.

Με το που ξεκίνησε η συναυλία, ένα τσούρμο ανθρώπων , προφανώς ντόπιων (;) κινήθηκε να πιάσει θέσει μπροστά από τα τραπεζάκια και στο “όρθιο” παρακολούθησαν τη συναυλία εμποδίζοντας όσους κάθονταν να έχουν οπτική επαφή με τη σκηνή και τους δημιουργούς!

Πέραν τούτου, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι (λίγοι) καταστηματάρχες καταστρατήγησαν οι ίδιοι την ευταξία μεταφέροντας την τελευταία ώρα τραπεζάκια και καρέκλες από το εσωτερικό του μαγαζιού, τα οποία και τοποθέτησαν ΜΠΡΟΣΤΑ από τα ήδη κατειλημμένα τραπεζάκια, συμβάλλοντας, έτσι, στο να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πελατών, που είχαν σπεύσει εγκαίρως και όχι στο «και πέντε» με την αβάντα της «γνωριμίας»…

Έλλειψη σεβασμού;  Έλλειψη οργάνωσης; Έλλειψη επαγγελματισμού; ‘Ο,τι απ τα τρία ή και τα τρία μαζί, χάλασαν την βραδιά για τους όσους «άτυχους» που ΚΑΙ πλήρωσαν ποτά κλπ. ΚΑΙ συναυλία δεν απόλαυσαν. Τουλάχιστον όπως την φαντάζονταν…

Δεν ξέρουμε εάν στην Ουγκάντα θα συμπεριφέρονταν έτσι.

Στην Ελλάδα της Ευρώπης, όμως, έχουμε αξίωση να μην συμβαίνει αυτό.

Για την ιστορία,  ο τίτλος της συναυλίας του Θάνου Μικρούτσικου, ήταν «Η μνήμη όταν επιστρέφει εκδικείται» και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Poros Arts Festival, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 στο κέντρο του Πόρου.

Χρ.Μ.