Madeline Singas: H ομογενής εισαγγελέας του Νάσο με ομογενείς ηλικιωμένους του Χίκσβιλ

“Η κομητεία του Nassau είναι από τις πιο ασφαλείς κομητείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό και δεν σταματούμε να εργαζόμαστε σκληρά για την ασφάλεια των κατοίκων της”, επισήμανε η Ελληνοαμερικανίδα Εισαγγελέας του Nassau County, Μαγδαληνή (Μαντλίν) Σίγκα, η οποία ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του “Senior Citizens Fellowship” της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ, μίλησε στους ηλικιωμένους ενορίτες της κοινότητας, για την αποστολή και το έργο της υπηρεσίας της οποίας προϊσταται.

 η Ελληνοαμερικανίδα Εισαγγελέας του Nassau County, Μαγδαληνή (Μαντλίν) Σίγκα, με τον εφημέριο της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ,

η Ελληνοαμερικανίδα Εισαγγελέας του Nassau County, Μαγδαληνή (Μαντλίν) Σίγκα, με τον εφημέριο της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ,

Η Μαντλίν Σίγκα που αντικατέστησε προσωρινά τον Ιανουάριο την Κάθλιν Ράις, μετά την εκλογή της τελευταίας στο Κογκρέσο, θα διεκδικήσει με αξιώσεις στις ειδικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και τη λαϊκή εντολή για τη θέση του Εισαγγελέα στην κομητεία αυτή του Λονγκ Αιλαντ.

Ηταν μια ευχάριστη και άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη για όσους συμμετέχουν στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα της κοινότητας της Αγίας Τριάδας, που λαμβάνει χώρα κάθε Πέμπτη στην κοινοτική αίθουσα, καθώς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δεχθούν τις συμβουλές της κ. Σίγκα για θέματα που αφορούν όλους μας.

Αρχίζοντας την ομιλία της η κ. Σίγκα εξέφρασε την υπερηφάνεια της που ως παιδί μεταναστών που ήρθαν στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’50, κατάφερε με τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά με τα οποία έχει μεγαλώσει, να φτάσει στο υψηλό αυτό αξίωμα. “Βρίσκομαι στη θέση αυτή όχι χάρη των γνωριμιών που έχω, αλλά χάρη σ’ αυτά που γνωρίζω”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “αυτή είναι η παράδοσή μας. Δεν είναι μόνο η δική μου ιστορία, αλλά η ιστορία όλων σας, γιατί νομίζω ότι και τα δικά σας παιδιά έχουν ζήσει τη ζωή που έζησα και εγώ.”

“Είμαι η κόρη όλων σας, γιατί όλοι σας έχετε τις ίδιες εμπειρίες και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό και υπερήφανη που είμαι Ελληνοαμερικανίδα και δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αφιερωμένη στην μάχη κατά του εγκλήματος και την απόδοση δικαιοσύνης ζωή της, καθώς έχει υπηρετήσει σχεδόν 24 χρόνια ως δημόσιος κατήγορος, αρχικά στο Κουίνς και από το 2006 στο Νάσο του Λονγκ Αιλαντ, μετά από πρόσκληση της προκατόχου της Κάθλιν Ράις, να αναλάβει λόγω της σημαντικής της εμπειρίας στον τομέα αυτό τη δημιουργία του “Special Victims Bureau” της κομητείας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ως Αντιεισαγγελέας του Nassau County, επέβλεπε περίπου 30.000 υποθέσεις το χρόνο και συμμετείχε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων για υποθέσεις που σχετίζονταν με ανήλικους δράστες, βετεράνους, πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές και χρήστες ναρκωτικών. Επέβλεπε επίσης πολλές σημαντικές υποθέσεις της κομητείας του Νάσο και έχει δώσει μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς στο δημόσιο βίο και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οπως επισήμανε, το Γραφείο του Εισαγγελέα αντιπροσωπεύει τους 1,3 εκατ. κατοίκους του Nassau County, διαχειρίζεται πάνω από 30,000 υποθέσεις το χρόνο, έχει προϋπολογισμό 34 εκατ, δολάρια, διαθέτει 190 βοηθούς εισαγγελείς και συνολικά 400 άτομα προσωπικό.

Επισημαίνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι πιο εύκολοι στόχοι των κακοποιών, όπως είπε, τα παιδιά και αρκετές φορές οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι, η κ. Σίγκα τόνισε ότι ακριβώς αυτό αποτέλεσε και το κίνητρό της να αγωνιστεί για την ασφάλεια των ανθρώπων αυτών, να τους υπερασπιστεί και να γίνει “η φωνή όλων αυτών που δεν έχουν φωνή.”

“Στη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια έχω δει αρκετούς ηλικιωμένους να πέφτουν θύματα των ίδιων των παιδιών και των συγγενών τους, των ανθρώπων δηλαδή που πρέπει πιο πολύ από όλους να τους δείξουν αγάπη και να τους προσέχουν. Πρόκειται για εγκλήματα που δεν μπορούσα να τα πιστέψω”, τόνισε, λέγοντας ότι ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι είναι μέσα στην καρδιά της, καθώς η ίδια μεγάλωσε έχοντας μαζί τη γιαγιά της.

“Η οικογένειά μου μπορεί να μην είχε πολλά, αλλά ήμασταν αγαπημένοι και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλο”, τόνισε η κ. Σίγκα και προέτρεψε όλους να μην διστάζουν να ζητούν βοήθεια όταν υπάρχει ανάγκη, να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, να ελέγχουν τα credit reports τους και να ρωτούν και τα παιδιά τους γι’ αυτά. “Είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε μια κοινότητα όπου πολλοί μπορούν να μας βοηθήσουν”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας και το σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την κ. Σίγκα καλωσόρισε ο προϊστάμενος της Αγίας Τριάδας, π. Θεοφάνης Παπαντώνης, τονίζοντας ότι είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα μέλος της κοινότητάς μας σ’ αυτή την υψηλή θέση και της ευχήθηκε “Καλή Τύχη” και ο Θεός να της δίνει δύναμη και θάρρος στη ζωή της και στην προσπάθειά της αυτή.

Το “Senior Citizens Fellowship”, το γνωστό στους ενορίτες της Αγίας Τριάδας ως το “γεροντικό” ξεκίνησε το 1980, προσφέροντας δυο φορές το μήνα γεύμα στα άτομα τρίτης ηλικίας. Υπεύθυνη του προγράμματος τα τελευταία 12 χρόνια είναι η κ. Στέισι Τσακανίκα, η οποία μαζί με την κ. Τασία Καραγιάννη που με τόσο μεράκι ετοιμάζει τα φαγητά, καθώς και με μια μικρή αλλά αφοσιωμένη και ακούραστη ομάδα κυριών, εργάζεται με ζήλο και αγάπη για την διακονία αυτή στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Πηγή:greeknewsonline.com