ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τουλάχιστον να δροσιστούμε λίγο…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κοίτα φίλε μου που άλλοι γεννάνε και άλλοι κοιλοπονάν…  Και ένας λίβας που καίει τα σπαρτά…

Εγώ, σήμερα, θα πρωτοτυπήσω! Θα δώσω τον πρώτο σατιρικό λόγο στους αναγνώστες μου! Και πρώτα στον πρόεδρο που με πήρε αξημέρωτα για να μου πει ότι η Μέρκελ κλαψουρίζει. λέει, ότι πέρασε το χειρότερο εξάμηνο της ζωής της για να σώσει την Ελλάδα από τον …εαυτό της! Καλά να πάθει. Όχι η Ελλάδα. Ο εαυτός της!

Καζάνι που «βράζει» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα μαγείρεψε το όχι/ναι. Μετά, το Μαξίμου, έβγαλε από την κυβέρνηση τους διαφωνούντες. Και τώρα τους …αναζητά ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης! Τρέμω, τρέμεις, τρέμει…

Από την άλλη πλευρά,  και η ΝΔ κινδυνεύει με εικονική διάσπαση γιατί πολλοί, λέει,  βουλευτές, δεν δέχονται να ξαναδώσουν δώσουν ψήφο …ανοχής στα φοροεισπρακτικά μέτρα του «πρώτη φορά αριστερού Μνημονίου»!

«Τρέμουν» τις τρεις ψήφους, μπας και πέσουν από το όριο των 120 και χάσουν την …κουτάλα! Και μετά έλεγαν πως ξένες δυνάμεις σχεδίαζαν την «αριστερή παρένθεση»! «Ξένες δυνάμεις» ο Λαφαζάνης! Και καλά, αυτόν εύκολα πες ότι τον παρεξηγείς, αφού ονειρεύεται μία Ελλάδα χωρίς λιτότητα, χωρίς χρέη και δανεικά. Δηλαδή …μια Ελλάδα έξω από εδώ!  Αλλά τους άλλους; Όλοι οι σύντροφοι έγιναν «ξένες δυνάμεις»; Και ο …Ρωμανιάς;

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

Άδικο έχει, λοιπόν, ο καλός μου φίλος, Μιχάλης, που μου έγραψε χθες:  «Προφανώς οι εξελίξεις ξεπερνούν κάθε λογική πρόβλεψη γι’ αυτό και έπαψα να τις σχολιάζω. Είναι ανατριχιαστικό να ακούς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας να ομολογεί δημόσια πως αναζητούσε οπουδήποτε συναλλαγματικά αποθέματα για να προετοιμαστούμε για την αλλαγή νομίσματος!

Αν μάλιστα προσθέσουμε και την πλήρη κυβερνητική ανικανότητα, τότε  τα πράγματα είναι μάλλον τελειωμένα με αυτήν την Κυβέρνηση.

Επομένως…θα συναντηθούμε στα γουναράδικα!»

Καλοκαιριάτικά βρε Μιχάλη μου; Με σαράντα βαθμούς;  Είπαμε, μας αξίζει τιμωρία που τους ψηφίσαμε, αλλά όχι και τόσο σκληρή!

Άλλωστε ο εθνικός ποιητής μας θα δίνει συγχωροχάρτι: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ κι αγαπημένε/ πάντοτ’ ευκολοπίστευτε / και πάντα προδομένε»!

Πως το πε σήμερα ο Κρούγκμαν; Α, ναι, δήλωσε  έκπληκτος από τη μη ύπαρξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης… Όλη η κυβέρνηση ήταν μια «έκτακτη ανάγκη», κύριε Νομπελίστα μου και, μάλιστα, χωρίς σχέδιο!!! Προς τι η τόση σου έκπληξη;

Σάματις είχε σχέδιο όταν θύμωσε ο Αλέξης και εξωπέταξε από την κυβέρνηση τους διαφωνούντες; Δεν θέλει την παρουσία τους. Μόνο τις ψήφους τους!!!

Έτσι πορεύεται τούτη η κυβέρνηση «χωρίς πρόγραμμα»! Έτσι διαπραγματεύτηκε, δίχως πυξίδα!

Α, μην ξεχάσω να παραθέσω τα «απέραντα ευχαριστώ για την ενημέρωση που ιδιαίτερα την εκτιμώ»… που μου έστειλε χθες από την Νέα Υόρκη η καλή φίλη της στήλης,  Στέλλα… Τι εκτιμάς, φίλη μου; Να ‘χα να σου έστελνα και τίποτε ευχάριστα Νέα!!! «black is the night in the mountains» που λένε και στην …Πορτή!

Άλλος σχεδόν καθημερινός «επισκέπτης» στο e mail μου, γράφει: «…ένα μελλοντικό πολιτισμικό “… για συνειδητοποιήσουμε, τι πρόκειται, να πάθουμε μετά από λίγα χρόνια, δηλαδή μετά το 2020, όταν οι Τούρκοι θα πάρουν τα 100 αμερικάνικα “αόρατα” α/φ F35 ,όταν θα αλωνίζουν με το δικό τους αεροπλανοφόρο ή έστω ελικοπτεροφόρο το Αιγαίο, όταν θα κυκλοφορήσουν το σύγχρονο τουρκικό άρμα μάχης το ALTAY …» Και υπογραφή: Ο ΦΛΟΓΟβόλος».

Το καλό είναι, στρατηγέ μου, ότι κάτι τα «καλά» μυαλά που φεύγουν γι άλλες πολιτείες,  κάτι τα «εργατικά χέρια» που βρίσκουν δουλειές στις φάμπρικες εξωτερικού, κάτι οι συνταξιούχοι που παίρνουν τη σύνταξη στην Ελλάδα, αλλά …διαμένουν στις Βαλκανικές χώρες για να τα φέρουν βόλτα, κάτι που οι αυτοκτονίες αυξάνονται κατά 35% τα τελευταία χρόνια, το έτος 2020 η Ελλάδα θα κατοικείται ΜΟΝΟΝ από αλλοδαπούς μετανάστες!!!

Οπότε, μάλλον άδικος ο φόβος σου.  ΑΛΛΟΙ θα πάθουν, όχι εμείς…

Εμείς, ό,τι ήτανε να πάθουμε, το πάθαμε!

Και όπως γράφει άλλος καλός φίλος της ΡΗΡ, ο Στάθης: «Ένας φόβος δυνάστης, βιαστής της ψυχής / και οι σκέψεις δραπέτες της κοινής της λογικής/
η ελπίδα χαμένη, πουλημένο το φως / στον κλεμμένο τον χρόνο, λυτρωτής ο καιρός…»

Γι αυτό σου λέω Μιχάλη, άσε τα «γουναράδικα» και πιάσε  ¨Τσιπουράδικα”! Ή έστω «παραλίες». Τουλάχιστον να δροσιστούμε λίγο…