Καταπέλτης ο πρωθυπουργός εναντίον των διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα

Επίθεση κατά όσων εναντιώνονται στη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, μιλώντας με συνεργάτες του, στη διάρκεια σύσκεψης, και κάλεσε τους διαφωνούντες να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα».

Συμπλήρωσε πως αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι «το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘IOU’ αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού, που κρατά τη χώρα ζωντανή, να συνεχίσει να παλεύει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη πως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, δεν υπάρχει άλλη νομοθετική υποχρέωση και το βάρος πέφτει στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αναφορικά με το βάρος που πρέπει να δοθεί στην κυβερνητική πολιτική έθεσε τέσερις στόχους:

  • Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.
  • Την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.
  • Την προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
  • Την προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

«Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας. Ο ‘κομματικός’ ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον ‘κοινωνικό’. Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Newsroom ΔΟΛ