Το δεύτερο πακέτο μετρών στο μικροσκόπιο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Αύριο η «μάχη» της Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή, η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που εισάγονται αύριο Τετάρτη για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Στην αίθουσα Γερουσίας έχουν προσέλθει βουλευτές που είναι μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών, για τις οποίες προγραμματίστηκε συνεδρίαση το πρωί της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης αναμένεται κυρίως να βρεθούν οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

H μάχη στη Βουλή

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, ξεκινάει αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητά στο εισαγωγικό σημείωμα του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο 22 Ιουλίου, καθώς -όπως τονίζει- «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Μετά τη συνεδρίαση των Επιτροπών θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.