O Μεϊμαράκης προτείνει αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου της ΝΔ

Σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του τόσο έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσο και στο μέτωπο των εσωκομματικών της Νέας Δημοκρατίας έστειλε χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πρώτη του συνέντευξη ως Πρόεδρος της Ν.Δ. στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να καταστήσει τη Ν.Δ. παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος καν να μπει στη συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με την κυβέρνηση, ενώ εμφανίστηκε να οικοδομεί, ήδη από τώρα, την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. έναντι του ενδεχομένου των εκλογών. Ο Πρόεδρος του κόμματος κατέδειξε ότι ουδεμία διάθεση έχει να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό στους χειρισμούς του, και τους εκλογικούς. Αντιθέτως, πρόθεσή του είναι, παρά την αναγκαστική ψήφο που παρέχει η Ν.Δ. προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, να καταδείξει ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο «με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» και να επιδιώξει να χρεώσει το σύνολο των δυσμενών μέτρων στην κυβέρνηση.

Ως προς τις εκλογές, έσπευσε ήδη από χθες να επιχειρηματολογήσει ότι είναι αρνητικές για τη χώρα και δεν υπάρχει λόγος να γίνουν! Με άλλα λόγια, στο πιθανό σενάριο που τελικά η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες, ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει ότι η χώρα εισέρχεται σε μία ακόμη περιπέτεια μόνον και μόνον για να τακτοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις εσωκομματικές εντάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει την Παρασκευή την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, από την οποία θα ζητήσει, ουσιαστικά, την εξουσιοδότηση προκειμένου να έχει πλήρη ευχέρεια χειρισμών για τους επόμενους μήνες. Ενδεικτικό της βεβαιότητας που έχει για το ότι θα ηγηθεί του κόμματος, τους προσεχείς μήνες τουλάχιστον, είναι και το γεγονός ότι σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές, ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ: «εδώ θα είμαι, θα τα ξαναπούμε».

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος περιέγραψε αλλά και προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο κ. Μεϊμαράκης θα προτείνει στην Πολιτική Επιτροπή:

  • την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής – επανεγγραφής των μελών του κόμματος, το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου
  • την εκλογή, από τα νέα μέλη, των Συνέδρων για το τακτικό συνέδριο του κόμματος, αμέσως μετά και μέχρι τις αρχές του 2016
  • τη σύγκληση του τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, στις αρχές της άνοιξης, δηλαδή περί το Μάρτιο του επόμενου έτους προκειμένου να συζητηθεί η φυσιογνωμία του κόμματος αλλά και ο τρόπος ανάδειξης του Προέδρου
  • και τέλος εκλογή του νέου Προέδρου. Εάν η, εικαζόμενη, εισήγηση του κ. Μεϊμαράκη να αλλάξει ο τρόπος εκλογής Προέδρου της ΝΔ και αυτός να εκλέγεται με αντιπροσωπευτικό τρόπο από τα μέλη του Συνεδρίου, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε να είναι υποψήφιος. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον παραμείνει η εκλογή από τη βάση, τότε πιθανά θα εγγυηθεί, απλώς, της εκλογικής διαδικασίας.

Πηγή:newpost.gr