ΝΔ: Εκλογή προέδρου από τη βάση στις 30 Αυγούστου

Αθήνα

Στις 30 Αυγούστου εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη βάση του κόμματος, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΑΝΤ1.

Newsroom ΔΟΛ

ΌΠως γράφει ο Αντ-1

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία από τη βάση.  Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να εισηγηθεί στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή η εκλογή νέου προέδρου.

Οι διαδικασίες θα είναι εξπρές στη ΝΔ για την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς επίκεινται πρόωρες εκλογές, με τον κ. Μεϊμαράκη να ανταποκρίνεται στο αίτημα στελεχών του κόμματος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες. Άλλα στελέχη, πάντως, έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν βιαστικά οι εσωκομματικές διαδικασίες και να περιμένουν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Πάντως, χθες ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στο Βήμα Fm, ζήτησε άμεση εκλογή προέδρου, εκτιμώντας ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο «να οδηγήσει ο κ. Τσίπρας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».

«Το άμεσα, σημαίνει ότι ξεκινάει η εσωκομματική διαδικασία τώρα. Άρα είναι πολύ σημαντικό το να υπάρξει ένας αρχηγός της Ν.Δ , ο οποίος θα προκύψει μέσα από μια ανοιχτή, συμμετοχική, πλατιά, μαζική διαδικασία και αυτό να γίνει το γρηγορότερο δυνατό» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης.

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το τι προτίθεται να κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιος. Πάντως, στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είχε δηλώσει ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ, σημειώνοντας πως δεν πιστεύει σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΡΗΡ: Η εξέλιξη αυτή, για άμεση εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δικαιώνει την άποψη που είχε εκφράσει η ΡΗΡ σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο:Τι γίνεται με την Νέα Δημοκρατία;” (https://www.panhellenicpost.com/archives/129389) όπου ευθέως θέταμε το ερώτημα: “Το ερώτημα είναι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση, πέραν της 22ας Ιουλίου χωρίς να έχει επιλύσει το θέμα της ηγεσίας της,  θα του εξασφαλίσει άνετη ψήφο ανοχής με κομματική απραξία προετοιμάζοντας, έτσι, το έδαφος για μια νέα εκλογική του επιτυχία, τη φορά αυτή με αφετηρία το 61%, που προμηνύει αυτοδυναμία. ;H  θα προχωρήσει άμεσα, στην εκλογή νέου Προέδρου που θα έχει το ασφυκτικό έστω  περιθώριο να αναδιοργανώσει το κόμμα, να χαράξει τη δική του στρατηγική και να επικοινωνήσει τα μηνύματά του στο λαό, αποκρούοντας την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ”.