Ο ταλαντούχος κύριος Τσίπρας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ

Συγγραφέας

Αν υπάρχει δυνατότητα εκλογίκευσης της πραγματικότητας που ζούμε καθημερινά ας απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα που θέτει η λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας στον ιστότοπο iscra.gr:Πότε ανακάλυψε ,αλήθεια ,ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση; Αν το ήξερε από την αρχή, γιατί δεν υπέγραφε μια πολύ ελαφρύτερη συμφωνία το Φλεβάρη; Για ποιο λόγο μιλούσε μέχρι χθες για ακύρωση των Μνημονίων; Γιατί πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα;”
Ο ταλαντούχος κύριος Τσίπρας γνώριζε από την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης τους ανελαστικούς όρους των δανειστών και προφανώς αναζήτησε εναλλακτικούς δρόμους διαφυγής από μία συμφωνία που θα οδηγούσε στην αυτονόητη παραδοχή του τέλους των πολιτικών του ψευδαισθήσεων.
Στην πορεία προς τη συνθηκολόγηση δεν απέκρυψε στους εταίρους μας πως αναζητούσε συναλλαγματικά αποθέματα στην περίπτωση Grexit,ασκώντας πίεση για την ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση,οικονομική και γεωπολιτική  απ’αυτή την επιλογή τους.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιουνκέρ δεν του έδωσε τυχαία τον τόμο των 700 σελίδων για τις συνέπειες του Grexit,λίγο πριν αρχίσει η δραματική τελική διαπραγμάτευση που οδήγησε στην υπογραφή της συμφωνίας που υπερασπίζεται ο κύριος  Πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο,ομολογώντας πως δεν είχε πλέον καμία άλλη εναλλακτική λύση.
Ωστόσο ο κύριος Τσίπρας παραμένει ταλαντούχος και μάλλον εφυέστερος των αντιπάλων του.Αρκεί την πολιτική ευφυία του να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος του ελληνικού λαού,που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον του.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει,αξιοποιώντας την πείρα που απέκτησε,καταρχήν να κυβερνήσει,επιλέγοντας τους συνεργάτες που θα τον ακολουθήσουν στις επερχόμενες εκλογές.
Στη συνέχεια,έχοντας πλέον επίγνωση των προβλημάτων της οικονομίας να καταρτίσει ένα πενταετές πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων,που θα δίνουν προοπτική  στην πατρίδα!
Όχι άλλες προχειρότητες!Όχι άλλα συνθήματα.Όχι άλλες ιδεοληψίες!
Επιτέλους φτάνει!
Θέλουμε σταθερότητα κι ελπίδα.Τώρα και όχι αύριο!