Διπλασιάστηκε ο αριθμός των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg εκτινάχθηκε ο αριθμός των νέων που ψάχνουν τη φυγή.

Δουλειά στη Βρετανία ψάχνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού διαδικτυακού τόπου για αναζήτηση απασχόλησης, CV-library.co.uk.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι επισκέψεις στον ιστότοπό του από Έλληνες εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα ήταν διπλάσιες σε σχέση με ένα χρόνο πριν και η κίνηση από την Ελλάδα έφθασε σε υψηλό επίπεδο – ρεκόρ.

Με βάση τους εβδομαδιαίους ρυθμούς μεταβολών, το CV-library αναμένει ότι ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων που αναζητά στο site απασχόληση στη Βρετανία θα είναι διπλάσιος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Η έκρηξη των επισκέψεων από την Ελλάδα στη βρετανική ιστοσελίδα συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών και την ανακοίνωση ημερήσιου ορίου αναλήψεων από τις καταθέσεις.

Πριν από την απότομη αυτή αύξηση, ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών ήταν παραπλήσιος με των Πορτογάλων και ο μισός μόνο από των Γάλλων.

Σήμερα, οι Έλληνες επισκέπτες ξεπερνούν και τους Γάλλους και τους Πορτογάλους, με τον πληθυσμό της Γαλλίας να είναι εξαπλάσιος από της Ελλάδας. Το δέλεαρ είναι απλό, σημειώνει το Bloomberg, καθώς η Βρετανία μετρά 9 τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης και έχει το Λονδίνο, που είναι ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο ανάλογο με αυτό της Νέας Υόρκη.

The Houses of Parliament and the London Eye are seen in central London