Ο Γεν. Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στην Πα.Δ.Ε.Ε.

Ο κ. Κόκκινος απηύθυνε έκκληση στους ομογενείς «να δυναμώσουν τη φωνή μας σε κάθε γωνιά της Οικουμένης όπου υπάρχουν Έλληνες, από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι την Παταγονία. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε».

Ο κ. Κόκκινος αποκαλώντας συνεργάτες τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. και επισημαίνοντας πως «η πατρίδα μας ενώνει», τόνισε ότι «ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού είναι επιτελικός και η ΓΓΑΕ αποτελεί πλέον τον Πρεσβευτή του Ελληνισμού της Διασποράς προς την Ελλάδα, αφού συγκεντρώνει τα προβλήματα που έχουν οι Έλληνες της Διασποράς και έχοντας επαφές με τα διάφορα Υπουργεία προσπαθεί να δρομολογήσει λύσεις». Επισήμανε ότι οι Έλληνες του κόσμου έχουν προβλήματα παιδείας, φτώχειας και διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από το πρόσφατο ρεύμα μετανάστευσης των Ελλήνων υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης.

Στάθηκε στα θέματα της Παιδείας και διευκρίνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός για την επίλυση προβλημάτων που απορρέουν από τα διαφορετικά συστήματα παιδείας στις διάφορες χώρες και τόνισε ότι η χρήση των νέων τεχνολογιών θα βοηθήσει σημαντικά στο θέμα της Παιδείας των Ομογενών.

Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος τόνισε ότι είναι έτοιμο με τις τελευταίες αλλαγές το προσχέδιο για το νέο νόμο για την οργάνωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, έτσι ώστε, όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος στη Βουλή, να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση σε σύντομο χρόνο. Αναφέρθηκε ακόμη στο Γραφείο επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας των Ελλήνων της Διασποράς, που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού.

Έκανε αναφορά στην Ψήφο των Ομογενών και πληροφόρησε ότι η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την Ψήφο των Ομογενών, αν και δεν είναι αρμόδια επί του ζητήματος. Το θέμα αυτό εξετάζεται από τις νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον χειρισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Είστε ακριβώς αυτό που η πατρίδα σήμερα έχει ανάγκη, εσείς που έχετε τις μεγαλύτερες θέσεις στα Κοινοβούλια και μπορείτε να κάνετε πράξη το όραμα της Ελληνικής Δημοκρατίας» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές Ελληνικής καταγωγής άλλων χωρών και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τονίζοντας την μεγάλη σημασία του πατριωτισμού που επέδειξαν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα που υπήρξε δύσκολο για την Ελλάδα.

«Ήταν συγκινητικό αυτό που είδαμε σε κάθε γωνιά της γης, όπου υπάρχουν Έλληνες, ήταν συγκινητική όλη η προσπάθειά σας να στηρίξετε την πατρίδα σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα της, όχι μόνο μέσα από τα Κοινοβούλιά σας, αλλά και μέσα από τις κοινωνίες σας» είπε ο κ. Κόκκινος και συμπλήρωσε λέγοντας «Η βασική έννοια του Ελληνισμού, ο ανθρωπισμός, ο πολιτισμός, είναι η Ευρώπη που θα θέλαμε. Μια Ευρώπη που να μην έχει σαν βασικό παράγοντα το χρήμα, αλλά μια ανθρωπιστική Ευρώπη, που να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

«Αυτή την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Κόκκινος «δεν καταφέραμε να την αλλάξουμε, αλλά κάναμε ένα καλό ρήγμα, και το κάναμε χάρη στη δική σας βοήθεια, όταν σιγά σιγά αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας».

«Ξέρω» τόνισε ο κ. Κόκκινος «ότι κανένας από εσάς δεν ήταν αμέτοχος σε αυτή την ιστορία. Από το σπίτι του, από τη γειτονιά του, από τους ανθρώπους που το στηρίζουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ της Πολιτείας που το είπαν όλοι και οφείλω να το πω κι εγώ. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού θα είναι πάντα στο πλευρό σας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΡΗΡ: Αύριο Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, αποκλειστικές δηλώσεις του νέου προεδρείου της Πα.Δ.Ε.Ε. στην Panhellenic Post καθώς και ομιλία του υπευθύνου τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Πριμικήρη, στα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. για ψήφο και ΣΑΕ.