Η Βιέννη θα στηρίξει την Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

«Χαίρομαι που οι Έλληνες ομόλογοί μας θέλουν να συνεργαστούν με την Αυστρία για να θέσουν σε σύγχρονες και βιώσιμες βάσεις το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης», δήλωσε στη Βιέννη ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, ανακοινώνοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, Αυστριακοί εμπειρογνώμονες θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάρκειας 22 μηνών.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με τη βοήθεια των Αυστριακών εμπειρογνωμόνων, το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο και να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Ελλάδα σχεδιάζεται μια μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση των δικαστηρίων, και Αυστριακοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να παράσχουν την υποστήριξή τους για την εκπόνηση και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της Δικαιοσύνης. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως και η εισαγωγής μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων.

Με την αυστριακή υποστήριξη θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και στην εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.

NOOZ.