Το Jurassic World είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

Εντός του δίκτυο της Universal φαίνεται ότι διέρρευσε ένα πειρατικό αντίγραφο της ταινίας Jurassic World.

Όπως έγινε γνωστό ένα πειρατικό αντίγραφο της νέας blockbuster ταινίας Jurassic Worldφαίνεται πως διέρρευσε στο Διαδίκτυο από τα γραφεία της εταιρείας παραγωγήςκινηματογραφικών ταινιών Universal Pictures στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Η ταινία μπορεί να είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων που προβάλλονται αυτό το διάστημα στις αίθουσες των κινηματογράφων, ωστόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των χρηστών που επιλέγουν να κατεβάσουν παράνομα κάποιο πειρατικό αντίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων (το οποίο απέδειξε πως η τεχνολογία μέχρι και δεινοσαύρους ανασταίνει) πέτυχε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2015 πετυχαίνοντας ρεκόρ εισιτηρίων.

Από όταν βγήκε στις αίθουσες τον Ιούνιο, το Jurassic World έχει αποφέρει συνολικά κέρδη 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το Jurassic World, είναι πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχώνστο αμερικανικό box office, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις εισιτήριων την ταινία The Avengers, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται τρίτο σε εισπράξεις εισιτηρίων, πίσω από τις ταινίες Avatar και Titanic.

Η εταιρεία παραγωγής υπέβαλλε στις 15 Ιουλίου αίτημα στο Google να μπλοκάρει όλους τους συνδέσμους που εμφανίζονταν στη μηχανή αναζήτησής του και περιείχαν διευθύνσεις όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούσαν να παραπεμφθούν προκειμένου να κατεβάσουν το πειρατικό αρχείο της ταινίας.

Μεταξύ των διευθύνσεων τις οποίες η Universal ζήτησε από την Google να μπλοκάρει ήταν και η «http://127.0.0.1:4001/#/fr». Η διεύθυνση IP «127.0.0.1» συνήθως προορίζεται για να περιγράψει τον «localhost», ή το σύστημα στο οποίο λειτουργεί ένα πρόγραμμα. Αυτό υποδεικνύει ότι το πειρατικό αντίγραφο της ταινίας περιλαμβανόταν στο ίδιο το σύστημα υπολογιστών της Universal.

Τόσο οι εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών όσο και οι εκδότες χρησιμοποιούν συνήθως αυτοματοποιημένα προγράμματα για την αναζήτηση πειρατικών αντιγράφων, στην προκειμένη περίπτωση μια ταινία. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, πιθανόν το πρόγραμμα εντόπισε ότι ένα αρχείο ήταν συνδεδεμένο, εκτός του δικτύου της Universal, με τους υπολογιστές της, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία «διένειμε» χωρίς να το αντιληφθεί το πειρατικό αντίγραφο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κινηματογραφική εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με ένα τέτοιου είδους περιστατικό. Η Universal είχε ζητήσει επίσης από την Google να μπλοκάρει συνδέσμους που παρέπεμπαν σε διευθύνσεις οι οποίες περιείχαν πειρατικά αρχεία της ταινίας Fast&Furious 7.

Jurassic-World-The-Game