Πρόεδρος “πλήρους ευθύνης” ο Μεϊμαράκης

Oλοκληρώθηκε χθες η ευρεία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  από μεταβατικός κατέστη Πρόεδρος πλήρους ευθύνης και αρμοδιοτήτων ενώ η συζήτηση για την ημερομηνία που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες έκλεισε μέχρι την άνοιξη του 2016 και υπό την αίρεση των συνθηκών που θα επικρατούν.

Επί της ουσίας, ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε χθες, και αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, λευκή επιταγή για τους χειρισμούς του εφεξής και κατέστει από μεταβατικό, Πρόεδρος πλήρης αρμοδιοτήτων ενόψει διαπραγμάτευσης και, ενδεχομένως, εκλογών.

Στον αντίποδα, στελέχη που είχαν ξεσηκωθεί από τα σενάρια περί αλλαγής του τρόπου εκλογής του Προέδρου της ΝΔ, διασφάλισαν ότι αυτή θα γίνει με ανοικτές διαδικασίες, δηλαδή με τη δυνατότητα ενός εκάστου να προσέλθει την ημέρα των εκλογών στη γαλάζια κάλπη και να επιλέξει τον υποψήφιο της αρεσκείας του, ακόμη κι αν δεν ήταν νωρίτερα μέλος του κόμματος.

Στελέχη, όπως οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης, διασφάλισαν, επίσης, ότι η εκλογή Προέδρου θα γίνει πριν το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, που είναι και το μόνον που μπορεί να αλλάξει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.