“Δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα”

«Δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα. Αν δεν μπορέσει να βρει άκρη ο κ. Τσίπρας, πρέπει να βρει λύση από την παρούσα Βουλή». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μείμαράκης μετά τη συνάντηση συνεργασίας που είχε κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Είχαμε γόνιμη συζήτηση με τον διοικητή της ΤτΕ, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας. Στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν ασφάλεια. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που αν υπήρχε διάχειριση με σύνεση, και σωφροσύνη δεν θα είχαν παρουσιαστεί, όπως η ανάπτυξη έγινε ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα, ελλείμματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση.

Και τόνισε:

Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε, αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τονίζουν ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με εσωκομματικά δεν θα έχουμε λύσεις» σημειώνοντας ότι «εμείς την ίδια ώρα ασχολούμαστε με το πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα στη χώρα. Αν κλείσει μέσα στον Αύγουστο η συμφωνία το κλίμα θα αλλάξει».

Σχετικά με τη συνεννόηση επισημαίνουν οτι «δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα. Αν δεν μπορέσει να βρει άκρη ο κ. Τσίπρας, πρέπει να βρει λύση από τηνπαρούσα Βουλή» ενώ είναι ανήσυχοι για εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσαν στην ΤτΕ οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας,Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Στοιχεία από newpost.gr