Οι πραγματικοί Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Βρήκαν μετά από 126 χρόνια το «αντίο» στην οικογένεια της

Η επιστολή θα ρίξει φως σε μια αγάπη που οδήγησε στο θάνατο

Οι πραγματικοί Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Βρήκαν μετά από 126 χρόνια το «αντίο» στην οικογένεια της

​«Σε παρακαλώ συγχώρεσε με για ό,τι έκανα, δεν μπορούσα να αντισταθώ στην αγάπη»… Αυτά είναι τα τελευταία λόγια της της Βαρόνης Μαρία Βετσέρα, στη μητέρα της… λίγη ώρα πριν πεθάνει στο πλευρό του μεγάλο της έρωτα, πρίγκιπα Ροδόλφο της Αυστρίας.

Η Βαρόνη Μαρία Βετσέρα

220px-Baroness_Mary_Vetsera.jpg
Μετά από 126 χρόνια βρέθηκαν οι αποχαιρετιστήριες επιστολές της 17χρονης στην οικογένεια της, στις οποίες εξηγούσε γιατί το παράνομο ζευγάρι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο πρίγκιπας Ροδόλφο της Αυστρίας

250px-Mayerling10.jpg
Τα γράμματα υπήρχαν στην Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη από το 1926, ωστόσο βρέθηκαν τώρα τυχαία από έναν τραπεζικό υπάλληλο που ξεκαθάριζε τα αρχεία. Άγνωστος, κατέθεσε το δερμάτινο φάκελο, που περιείχε αρκετά προσωπικά έγγραφα, επιστολές και φωτογραφίες της οικογένειας Βετσέρα. Ανάμεσά τους και αυτές οι επιστολές, οι οποίες χρονολογούνται από το 1889.

epistoli_1.8.jpg
«Αγαπητή μητέρα. Σε παρακαλώ συγχώρεσε με για ό,τι έκανα, δεν μπορούσα να αντισταθώ στην αγάπη. Θέλω να θαφτώ δίπλα του στο νεκροταφείο του Άλαντ, είμαι πιο χαρούμενη στο θάνατο παρά στη ζωή», έγραφε η ανήλικη Βαρόνη.

Ένας θυελλώδης έρωτας που οδήγησε στο… θάνατο

Εκείνη, ήταν μόλις 17χρονων και είχε μεσογειακή ομορφιά, καθότι η μητέρα της ήταν ελληνικής καταγωγής-  η Ελένη Μπαλτατζή από τη Χίο. Ερωτεύτηκε με τον 30χρονο γιο της πριγκίπισσας Σίσσυ, πρίγκιπα Ροδόλφο της Αυστρίας. Εκείνος ήταν παντρεμένος με τη πριγκίπισσα Στεφανία του Βελγίου και είχαν μια κόρη την Ελισάβετ.

Η Βαρόνη Μαρία Βετσέρα

1bc7ee0fb5a87ff7f7650598b2cf5c2d.jpg
Όταν οι δύο τους συναντήθηκαν αγαπήθηκαν και απέκτησαν μια παράνομη αλλά πολύ θερμή σχέση. Ο πατέρας του διέταξε να διακόψουν την σχέση τους, καθώς εκείνος ήταν ο διάδοχος του θρόνου και κάτι τέτοιο θα ήταν σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια.

Στις 30 Ιανουαρίου του 1889 το ζευγάρι θα βρεθεί νεκρό, στο αυτοκρατορικό κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, κοντά στη Βιέννη. Ο ένας στο πλευρό του άλλου θα βάλουν τέλος στη ζωή τους επειδή δεν μπορούσαν να είναι μαζί. Εικάζεται ότι ο πρίγκιπας Ροδόλφο πυροβόλησε την καλή του με το περίστροφο του, το οποίο στη συνέχεια έστρεψε προς τον εαυτό του.

Ο πρίγκιπας Ροδόλφο της Αυστρίας

imerisia_LARGE_t_1061_44169106.JPG
Μετά τον θάνατό του οι γονείς του μετέτρεψαν τα ανάκτορα σε μοναστήρι, η μητέρα του εγκατέλειψε τον πατέρα του για το εξωτερικό όπου σε 9 χρόνια δολοφονήθηκε και η ίδια.

Για χρόνια υπήρχε πέπλο μυστηρίου γύρω από τους δύο θανάτους… Πολλοί έλεγαν ότι ο πρίγκιπας θόλωσε, την σκότωσε και αυτοκτόνησε, καθώς είχε βρεθεί το γράμμα του στην σύζυγο του με το οποίο την αποχαιρετούσε. Άλλοι έλεγαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο μετά τα νέα ευρήματα, πέφτει φως στην υπόθεση, καθώς όλα δείχνουν… αυτοκτονία του ζευγαριού.

portrait_der_freiin_mary_vetsera_repronegativ_nach_foto_original.jpgςεφγυηθξ.jpg
Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που έχει γίνει έμπνευση για βιβλία και ταινίες, ενώ θεωρείται από τους πιο ρομαντικούς έρωτες του 19ου αιώνα.