Οι Τούρκοι ξεκλήρισαν κουρδικό χωριό!

Βαγδάτη, Ιράκ

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Σάββατο το χωριό Ζαργκαλα, στις παρυφές της οροσειράς Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται βάσεις του PKK.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκας, ενώ άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος των Κούρδων στο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί καταδίκασε την αιματηρή επίθεση από τον τουρκικό στρατό, ζητώντας από όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Καταδικάζουμε τον βομβαρδισμό αυτό και καλούμε την Τουρκία να μην βομβαρδίσει ξανά αμάχους» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Μπαρζανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Περίπου 260 κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί σε διάστημα μίας εβδομάδας από τις επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον βάσεων των ανταρτών, όπως μετέδωσε το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» θέτοντας ταυτοχρόνως ως στόχους το PKK και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές ωστόσο που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στους κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Reuters