Στη Γαλλία για εξέταση το τμήμα φτερού που ίσως ανήκει στο μαλαισιανό Boeing

Παρίσι, Γαλλία
Το τμήμα φτερού που ανακαλύφθηκε στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν έφθασε το πρωί του Σαββάτου στη Γαλλία, όπου θα εξετασθεί τις προσεχείς ημέρες από ειδικούς για να προσδιορισθεί αν πρόκειται πράγματι για συντρίμμι της πτήσης MH370, που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.

Η πτήση AF671, που μετέφερε το τμήμα του φτερού, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί στις 06:17 (τοπική ώρα, 07:17 ώρα Ελλάδας) προερχόμενη από το Σεν-Ντενί της Ρεινιόν.

Συσκευασμένο σε ένα κιβώτιο, το θραύσμα μήκους δύο μέτρων ανακαλύφθηκε την Τετάρτη σε παραλία του γαλλικού νησιού στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό και πρόκειται τώρα να μεταφερθεί, συνοδεία αστυνομικών, σε εργαστήριο κοντά στην Τουλούζη, όπου την Τετάρτη θα αρχίσει η εξέτασή του από εμπειρογνώμονες.

Κομμάτια μιας καφέ βαλίτσας που βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά στο τμήμα φτερού θα εξετασθούν επίσης από ειδικούς σε εργαστήριο κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την εισαγγελία. Δεν έχει διευκρινισθεί πόσο θα διαρκέσει η εξέτασή τους.

Τη Δευτέρα, ένας από τους τρεις γάλλους δικαστικούς, στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα, ένας αντιπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών, ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), γάλλοι αστυνομικοί και μαλαισιανοί εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στο Παρίσι.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει επιληφθεί επειδή τέσσερα από τα 239 θύματα της καταστροφής της 8ης Μαρτίου 2014 είναι Γάλλοι.

Η αμερικανική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να στείλει μια «τεχνική» ομάδα στη Γαλλία για να συμμετάσχει στην έρευνα των εμπειρογνωμόνων.

Newsroom ΔΟΛ