10.000 πυροσβέστες μάχονται με 21 μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Περί τις δέκα χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν αγώνα με δεκάδες πυρκαγιέςπου συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της, και οι οποίες έχουν προκάλεσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών.

Ο οργανισμός πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι οι χιλιάδες κεραυνοί που έχουν πέσει από την Πέμπτη έχουν προκαλέσει εκατοντάδες μικρές πυρκαγιές, ενώ για σήμερα υπάρχει πρόβλεψη για νέες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές, με πολλούς κεραυνούς και χαμηλή βροχόπτωση.

Περί τους 8.500 πυροσβέστες, από την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Κολοράντο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 21 τεράστιες πυρκαγιές. Η μεγαλύτερη από αυτές, στην κομητεία του Λέικ, που ονομάσθηκε “Rocky Fire” και έχει κατακάψει έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την Τετάρτη, δεν έχει περιορισθεί παρά κατά 5%. Η επέκτασή της χαρακτηρίζεται “εκρηκτική”, αφού κατέστρεψε έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα σε πέντε ώρες, παρά την απουσία ανέμων, εξαιτίας της ξηρασίας και της θερμοκρασίας που υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι στην κομητεία του Λέικ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 5.000 κατοικίες απειλούνται, 24 από αυτές καταστράφηκαν.

Η πυρκαγιά “Fork Complex”, που περιλαμβάνει πολλές εστίες που προκλήθηκαν από κεραυνούς, έχει καταστρέψει έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Συνολικά, έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από τις 21 πυρκαγιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ