Παυλόπουλος: ο ρόλος της Ομογένειας είναι καθοριστικός για τον τόπο

«Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια και η προσπάθεια είναι τόσο πιο αξιοσημείωτη όσο γίνεται με τις πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενωμένες. Και νομίζω πως όλοι οι ομογενείς μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την αίσθηση και την ουσία ότι οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε πάντα ενωμένοι».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, στον μικρό διάλογο που είχε με τον υφυπουργό, ότι «ο ρόλος της Ομογένειας, αυτού του κομματιού του έθνους, του αναπόσπαστου, αυτές τις στιγμές, είναι καθοριστικός για τον τόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ευαισθησία του Προέδρου στα σχετικά με τον Απόδημο Ελληνισμό  θέματα και επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να τον ενημερώσει «για τον ελληνισμό της διασποράς (sic) ο οποίος βεβαίως αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας, την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΟ Panhellenic Post:

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, αναφερόμενος στον εκτός συνόρων Ελληνισμό χρησιμοποιεί τον δόκιμο όρο: “Ομογενείς”.

Ας το προσέξουν αυτό όσοι υπουργοί κλπ. με περισσή ευκολία (και σκοπιμότητα;) χρησιμοποιούν τον αδόκιμο όρο “διασπορά” προκειμένου να αναφερθούν στον οικουμενικό Ελληνισμό.

Εις δε τον σεβαστό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας μας επιτραπεί, ταπεινά και με τον προσήκοντα σεβασμό να υπενθυμίσουμε, ότι εκτός από την ηθική υποχρέωση να συντρέχει τη γενέτειρα, ο Απόδημος Ελληνισμός έχει και δικαιώματα για τα οποία ουδείς ομιλεί…

Εκτιμούμε ότι ο κ. Παυλόπουλος, με την γνωστή του ευαισθησία για την Ομογένεια, το επισημαίνει αυτό στους συνομιλητές του, εις κάθε ευκαιρία.