Σβήνουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες από το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Επτά πλοία και ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης   (Φωτογραφία:  Reuters )

Επτά πλοία και ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης (Φωτογραφία: Reuters )

Ρώμη, Ιταλία

Σβήνουν οι ελπίδες για τους μετανάστες που αγνοούνται μετά το νέο τραγικό ναυάγιο στη Μεσόγειο. Οι διασώστες εκτιμούν ότι δεν περιμένουν να βρεθούν άλλοι επιζώντες

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν στοιβαγμένα 400-600 άτομα ανετράπη την Τετάρτη ανοικτά της Λιβύης.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 400 μετανάστες, ενώ έχουν περισυλλεγεί οι σοροί 25 ανθρώπων. Ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι αγνοούμενοι.

Οι διασωθέντες αναμένεται να φτάσουν μετά το μεσημέρι στο Παλέρμο της Σικελίας.

Το βράδυ, έξι διασωθέντες που είχαν ανάγκη από επείγουσα ιατρική βοήθεια, ανάμεσά τους ένα μωρό με πυρετό, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Λαμπεντούζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες είχε ζητήσει νωρίς το πρωί τη βοήθεια των ιταλικών Αρχών.

Τα πρώτα πλοία που έφθασαν στο σημείο και προσέφεραν βοήθεια το πρωί ήταν ένα πλοιάριο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ένα ιρλανδικό πολεμικό πλοίο.

Εντόπισαν το σκάφος με τους μετανάστες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, προσπάθησαν να το προσεγγίσουν με σωσίβιες λέμβους, αλλά οι πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να μετακινήθηκαν, μαζικά και την ίδια στιγμή, προς την μία άκρη του πλεούμενου, προκαλώντας την ανατροπή του.

Επτά πλοία και ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Πάνω από 2.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2015 προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να αγγίξουν το ευρωπαϊκό όνειρο.

Newsroom ΔΟΛ