Τζιχαντιστής πίσω από το μακελειό σε ξενοδοχείο του Μαλί

Στέλεχος των τζιχαντιστών, που πρόσκειται στον ριζοσπάστη ισλαμιστή ιεροκήρυκα του Μαλί Αμαντού Κούφα, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Byblos στην πόλη Σεβαρέ, στην περιοχή του Μόπτι, στο κεντρικό Μαλί.

«Το χέρι του Θεού οδήγησε τους μουτζαχεντίν στην Σεβαρέ κατά των εχθρών του Ισλάμ. Δεκαπέντε “άπιστοι” και οι συνεργοί τους σκοτώθηκαν», δήλωσε το στέλεχος των τζιχαντιστών, ο Σουλεϊμάν Μοχάμεντ Κένεν, σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Μπαμακό.

Ο επίσημος απολογισμός για την επίθεση αυτή, που έγινε στις 7 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Byblos της Σεβαρέ, είναι 13 νεκροί: 4 στρατιωτικοί, 5 εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν σύμβαση με την Αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) και 4 δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Μοχάμεντ Κένεν, «ο σεΐχης Αμαντού Κούφα έδωσε τις ευλογίες του για την επίθεση».

«Το χέρι του Θεού επέτρεψε στους μουτζαχεντίν» να σκοτώσουν τρεις στρατιωτικούς στην περιοχή του Μόπτι, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος δεσμεύτηκε για «νέες επιθέσεις κατά των εχθρών του Ισλάμ».

Το χθεσινό βράδυ η κυβέρνηση του Μαλί ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν χθες στην ζώνη του Τενένκου, που βρίσκεται όπως και η Σεβαρέ, στην περιοχή του Μόπτι. Το όχημά τους ανατινάχτηκε «από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην περιοχή του Ντιάμποζο, στο Τενένκου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.