ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: «Το πλαίσιο της λαϊκιστικής προσέγγισης»

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τι σου είναι η καρέκλα! Σε κάνει να ξεχνάς όλα όσα έλεγες όρθιος στην πιάτσα!

Τότε, που γυρνούσες από γειτονιά σε γειτονιά και ξεσήκωνες τα «άγνωμα πλήθη»!  Τότε που έλεγες πως «τα μνημόνια τελείωσαν τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά» (sic) μέσα σ΄ αυτήν την ίδια την Αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής, όπου σήμερα διαφημίζεις περήφανα: «εδώ το καλό Μνημόνιο»!

Και σου κακοφαίνεται κιόλας που κάποιοι δικοί σου δεν θα το ψηφίσουν! Και τους απειλείς και με διαγραφή!,,

Εσύ αποστάτησες από όσα έλεγες για να πιάσεις την κουτάλα,  εκείνοι θα πληρώσουν, που στέκονται σ΄ αυτά που του εσύ τους έμαθες!  Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!!

Αλλά έτσι είναι. Ποιος έχει δει πεινασμένο που του έτυχε να για κάποιο λόγο να χορτάσει, να αναπολεί με γεμάτο το στομάχι την πρότερη πείνα του;

Τότε που γύρευες την ψήφο του κάθε ταλαίπωρου ψηφοφόρου που κουβαλούσε στην πλάτη του τον ΕΝΦΙΑ, τα χρέη και τις τράπεζες, αναθεμάτιζες την συγκυβέρνηση και έλεγε πως «θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης»

Τώρα όσοι σου το θυμίζουν, ή τους απειλείς με διαγραφή ή  τους καλείς να αφήσουν «το πλαίσιο αυτό της λαϊκιστικής προσέγγισης»!

“Λαϊκιστική προσέγγιση” όσα ο ίδιος έλεγες με κάθε επισημότητα από το Βήμα της Βουλής στην τότε Κυβέρνηση; «Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές”…

Αχ, που είσαι  νιότη μου που μου ΄δείχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Τώρα βγάζεις τους υποτακτικούς στις ρούγες με ντελάλη, πάλι να παραπλανήσουν τα πλήθη: «εδώ ο καλός διαπραγματευτής». Το Μνημόνιο- θηλιά στο λαιμό του λαού, έγινε τώρα «σωτήριο Μνημόνιο”…

Καλώς όρισες στο «μπλοκ του Μνημονίου». Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς! Πραγματικός φοροαρμαγεδδώνας!  700.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες και 620.000 αγρότες θα θα καταλάβουν τι εννοούσες ότι έταζες “τα βάρη σ΄αυτούς που δεν πληρώνουν”!!!

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, θα σου θυμίσουμε τι έλεγες για το δημοψήφισμα Παπανδρέου που ποτέ δεν έγινε: Έλεγες: «Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για την πραγματική λύση δημοκρατίας και διασφάλισης του Συντάγματος και της εθνικής μας κυριαρχίας και λαϊκής ανεξαρτησίας είναι η οργανωμένη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα με απλή αναλογική, ώστε να προκύψουν μετά κυβερνήσεις στη βάση προγραμμάτων…»

Τώρα εσύ «απειλείς» αυτούς που ξεγέλασες, με εκλογές, χωρίς απλή αναλογική και με …λίστα!

Ναι, το ξέρω, πρέπει να αφήσω «το πλαίσιο αυτό της λαϊκιστικής προσέγγισης»!..

Εσύ όμως, εκεί, το τιριρέμ σου!  Την ώρα που υπογράφεις το Μνημόνιο-Αρμαγεδδών, να κατηγορείς και να λοιδορείς όσους πριν από σένα έσωσαν τη χώρα από την χρεοκοπία, υπογράφοντας θέλοντας και μη άλλα, σαφώς  ηπιότερα πάντως, Μνημόνια! Και που σου έδωσαν την ευκαιρία να γίνεις πρωθυπουργός!

Τώρα, επειδή η χώρα, με ευθύνη της πεντάμηνης “διαπραγμάτευσης” σας, από τα θετικά επέστρεψε στα αρνητικά πρόσημα, την κατρακύλα αυτή της οικονομίας των capital controls την κάνεις “παντιέρα” ότι τάχατες πρέπει και να πανηγυρίζουμε γιατί  “πετύχατε”  χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και, επομένως, κατά 20 δισ. λιγότερα δημοσιονομικά μέτρα! Δεν μας λες, όμως, πόσα μέτρα θα χρειαζόμασταν σήμερα εάν επέμεναν οι εταίροι να πιάσουμε τα ίδια πλεονάσματα που προέβλεπε η 5η αξιολόγηση… Ούτε 80 δισ. δεν θα μας έφταναν! Όταν, τότε, επί “επάρατης” χρειαζόμασταν μόλις 1,5 δισ.!

Πράγματι, ώρα είναι και σωστό είναι και κρίσιμο για τον τόπο είναι,  να αφήσεις κ. Πρωθυπουργέ, «το πλαίσιο αυτό της λαϊκιστικής προσέγγισης»!..