Επικοινωνία Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές.

Η πρωτοβουλία άνηκε στον Πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών, τέθηκαν τα ζητήματα  της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αλλά και του χρονοδιαγράμματος ψήφισης της συμφωνίας από την Ολομέλεια της Βουλής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε στον κύριο Θεοδωράκη ότι η επίσπευση ολοκλήρωσης της συμφωνίας σκοπό έχει να υπερκεράσει τις σταθερές επιφυλάξεις του Βερολίνου και την εμμονή Σόιμπλε για μία συμφωνία – γέφυρα, η οποία δεν θα συνέφερε την Ελλάδα σε καμία περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πληροφορίες θέλουν τον  Πρωθυπουργό να εκφράζει στη Φώφη Γεννηματά την ανησυχία του για το Eurogroup της Παρασκευής ενώ την ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή της Κομισιόν για τα ζητήματα της απελευθέρωσης της ενέργειας αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πηγή: iefimerida.gr