Απασφάλισε η Ζωή! Κατηγόρησε Τσακαλώτο και Φίλη πως τη στοχοποιούν

Δεν έχει προηγούμενο η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μια υπόθεση “Κράμερ εναντίον Κράμερ”. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του μισού ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κυβέρνησής του, κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Τα πυρά της δέχτηκε πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη φράση “Ζωής θέλοντος” την οποία είπε μετά το τέλος της 22ωρης διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών, όταν ρωτήθηκε για τη διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου. Μάλιστα, ειρωνεύτηκε τον κ. Τσακαλώτο για τα… ελληνικά του: “Στοχοποιήσατε εμένα προσωπικά λέγοντας και μάλιστα όχι σε καλά ελληνικά ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί Ζωής θέλοντος, θελούσης είναι το σωστό”.

Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να της απαντήσει γιατί τη στοχοποιεί και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν την προστατεύει από τις επιθέσεις που δέχεται, αφήνοντας υπονοούμενα πως ίσως και να τις στηρίζει. Εκεί, την επίθεσή της δέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που νωρίτερα είχε δηλώσει πως «Φρόιντ και Μαρξ θα έπρεπε να έχουν συνεργαστεί πιο στενά» για την περίπτωσή της.

Μάλιστα αποστασιοποιήθηκε, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα, λέγοντας “η κυβέρνησή σας”, ενώ ουσιαστικά έκοψε κάθε δεσμό με το Μέγαρο Μαξίμου όταν είπε πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο στις εκλογές του Ιανουαρίου εξελέγη το κόμμα και εξαιτίας του οποίου πήρε και το μπόνους των 50 εδρών!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό» και επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα την αιφνιδιάσει με κατάθεση νομοσχεδίου το διάστημα που είχε αποφασιστεί να διακοπούν οι εργασίες στη Βουλή.

Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».

“Βλέπω διασκεδάζετε με τον κ. Σταθάκη” είπε απευθυνόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ έκανε λόγο για “διαδικαστικό ζήτημα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ” και είπε πως δεν την εκφράζει η εισήγηση του εισηγητή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε “δεν έχει εξουσιοδότηση ανάκλησης του προγράμματός μας”.

Αρχικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δε απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ανέλαβε όμως να το κάνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δίνοντας συνέχεια στην άγρια κόντρα τους που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στη διάσκεψη των Προέδρων.

“Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού” είπε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κρίνεται από την εφαρμογή του προγράμματος και αν υπάρχει δυσαρμονία, υπάρχουν και εκλογής.

“Είναι γνωστό ότι ο κ. Φίλης με έχει στοχοποιήσει. Δεν πήρε καμία απόσταση και συνέπραξε με τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να συμβάλει στη στοχοποίησή μου”.