Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, εκπροσώπησε, χθες, την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου σηματοδοτεί την κορυφαία από τις θεομητορικές εορτές στην Ορθόδοξη παράδοση. Σήμερα, στη μεγάλη αυτή σύναξη του ποντιακού ελληνισμού για να τιμήσουμε την εορτή στο ιερό κέντρο της Σουμελά στο Βέρμιο, βλέπουμε όλες τις γενιές των Ποντίων να συρρέουν, εδώ, όπως οι πρόγονοί μας στο όρος Μελά της Τραπεζούντας.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και περήφανοι για τα νέα άνθη της Ρωμανίας, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της φυλής μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και να τους πω, ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, η πορεία του Γένους μας δείχνει, ότι στο πέρασμα των αιώνων έχει τη δύναμη να βλασταίνει και να θάλλει ακόμα και στον πιο άγονο βράχο, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες».