Με συσκέψεις επέστρεψε στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

Αθήνα

Διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές.

Πρώτος πέρασε την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ αργότερα ο Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ ξεκίνησε στις 15:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17:00.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα και μέχρι την Πέμπτη το ενδιαφέρον στρέφεται στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το πακέτο στήριξης και την αποπληρωμή των ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να συζητηθεί και να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ τις τελευταίες ώρες ήρθε στο προσκήνιο άλλο ένα σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για την πρόταση να κλείσει η Ολομέλεια της Βουλής και να λειτουργήσουν ώς τις αρχές Οκτωβρίου τα θερινά τμήματα, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση αυτή διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, καθώς απομακρύνει τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο και την αναστάτωση που προκαλούν, όσο και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες, καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων, ενώ παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις επόμενες κινήσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Newsroom ΔΟΛ