Φλαμπουράρης: Ψήφος εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές, αλλιώς εκλογές

Αθήνα
Να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ο στόχος της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση της αριστεράς «θα πέσει δυστυχώς από αριστερούς βουλευτές» και θα ακολουθήσουν οι κάλπες.

Μιλώντας στο Mega, ο Αλέκος Φλαμπουράρης απέρριψε το ενδεχόμενο να συνεχίσει η κυβέρνηση με πλειοψηφία ακόμη και 151 βουλευτών, λέγοντας ότι «δεν παίζουμε» και πως με αυτόν τον αριθμό βουλευτών δεν μπορουν να ψηφιστούν νομοσχέδια.

Σημείωσε, ότι σε περίπτωση απώλειας της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν το συντομότερο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, εκτίμησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν -επί της ουσίας η Αριστερή Πλατφόρμα- θα αποχωρήσουν για να δημιουργήσουν άλλο κόμμα («εκείνοι που καταψηφίζουν την κυβέρνηση δεν θα δεχθούν να μπουν στη λίστα» του ΣΥΡΙΖΑ).

Ερωτηθείς εάν το νέο αυτό κόμμα θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή, ο Αλέκος Φλαμπουράρης παρατήρησε πως θεωρεί κάτι τέτοιο δύσκολο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι μπορεί να λάβει ακόμη και την αυτοδυναμία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η «άψογη μέχρι τώρα και σε όλα τα επίπεδα» συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Newsroom ΔΟΛ