Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας- θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή ο Ευ. Μεϊμαράκης

Την παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα καταθέσει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως κατά το Σύνταγμα έχει υποχρέωση να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευαγ. Μεϊμαράκης είπε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι θα κρατήσει την εντολή και θα επιχειρήσει να βρει λύση σχηματισμού νέας Κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ επιφύλαξη κράτησε για μία συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκο.

Είπε, ακόμη, ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής διότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τη δεδηλωμένη και επομένως, αυτό που έκανε σήμερα είναι ότι παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός ενώ δεν έχει την υποστήριξη ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας προκειμένου να ζητήσει εκλογές.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε