Συνέντευξη Τύπου Ευαγ. Μεϊμαράκη

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή  που θα του δοθεί, στο έπακρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ανέντιμο και ανήθικο στη στάση του απέναντι στους εταίρους, «πονηρούλη» και «ψευτράκο», ενώ τον προειδοποίησε «να μην πολυπηγαίνει από αύριο στο Μαξίμου, αλλά να πηγαίνει στην Κουμουνδούρου, μήπως τυχόν του την πάρει ο Λαφαζάνης». Πίστευα ότι με τον κ. Τσίπρα θα αλλάζαμε σελίδα στο πολιτικό σκηνικό, αλλά αποδείχθηκε πάρα πολύ γερασμένο μυαλό.

«Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να τηρηθεί η θεσμική διαδικασία των διερευνητικών εντολών και θα εξαντλήσω το χρόνο, ώστε να καθυστερήσω όσο γίνεται τις εκλογές» τόνισε και αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήσει:

Θα συναντηθώ με την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη. Θα συγκληθούν τα όργανα και μετά θα εκπονήσω έναν κατάλογο συνάντησης με τους αρχηγούς που θα συναντηθούν. Θα συζητήσω με τα όργανα έαν θα συναντηθώ με τον κ. Μιχαλολιάκο.
Σίγουρα θα συναντηθώ με τον κ. Λαφαζάνη ως πρόεδρο της νέας ΚΟ και τον κ. Κουτσούμπα και ενδεχομενως να δω τον κ. Καμμένο. Εϊναι σημαντικό να βρεθεί έστω και με την ανοχή κάποιων κομμάτων λύση από την παρούσα Βουλή.
Σημειώνω ότι όλοι οι αρχηγοί εκπροσωπούμε το σύνολο της ΚΟ μας, εκτός από τον κ. Τσίπρα για αυτό θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια και ο κ. ΠτΔ θα πρέπει συγκαλέσει την Ολομέλεια. Σήμερα δεν έχουμε αίτημα εκλογών αλλά παραίτηση. Δλδ πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτά έπρεπε να κάνει από χθες, αλλά είχε δουλειές, να αλλάζει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στα μουλωχτά.

«Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη. Τη μάχη την κερδίζει ο πραγματικός ηγέτης όχι οι πελαγωμένοι ηγέτες» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τη Συγγρού.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε επιτέλους να δημοσιοποιήσει την άποψή του. Δεν μας αιφνιδίασε, το περιμέναμε και μάλλον μπέρδεψε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εάν αναλογισμούμε ότι τον υπουργό Άμυνας τον βρήκε μεσοπέλαγα. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη γιατί δεν είχε ποτέ εμπιστοσύνη στα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα» ανέφερε οΕυάγγελος Μεϊμαράκης.
Τόνισε χαρακτηριστικά:
Εγώ πιστεύω ότι τις μάχες οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι ηγέτες που παραδίδουν την εντολή. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
Θεωρώ ότι αισθάνεται πως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους τους και ετους εταίρους. Δεν είναι σωστή στάση να περιμένεις να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συμφωνία και να πάει σε εκλογές παραιτούμενος για έναν λόγο που θα μπορούσε να λυθεί σε μία Κεντρική Επιτροπή ή σε ένα συνέδριο.
Για τις διερευνητικές εντολές ξεκαθάρισε ότι
Και συνέχισε λέγοντας:
Τις ευρωεκλογές, τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 που τις προκάλεσε συμπορευόμενος με τη ΧΑ μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μας κόστισε πολλά δισεκατομμύρια, έγινε ο πιο μνημονιακός πρωθυπουργός και τώρα που θα μπορούσε να αναζητήσει λύσεις μέσα στην παρούσα Βουλή μας οδήγησε σε εκλογές.Θα λάβουμε την εντολή, θα την αξιοποιήσουμε και θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Έστω και βγαίνει πρώτος στις εκλογές. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση; Τι θα έχει πετύχει έπειτα από τα όσα προκάλεσε στην οικονομία και κοινωνία; Εγώ ως πρώτο κόμμα μελοντικά θεωρώ υποχρεώσή μου και ευθύνη μου να εξαντλήσω όλα τα όρια για να συννενοηθώ και για να έχω στο μυαλό μου το τι μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές.